AhmetBurak

Başarılı
Merhaba, şu an Kayseri’ye yeni taşınmış biri olarak, babamın tanıdığı bir arkadaşı sayesinde beyaz eşya, fırın ve ankastre üreten köklü bir fabrikada işe girdim. Bütün evraklarımı verdim, pazartesi günü iş başı yapmamı söylediler. Hayatımda ilk defa çalışacağım; montaj bölümüne verdiler. Sanırım ilk haftalarda öğrenmeme yardımcı olurlar. Biraz çekingenliğim var, yardımcı olurlar mı olmazlar mı diye düşünüyorum.

Maaşı konuşmadık, sanırım asgari ücret verirler. Mesaisi var mış. Servis de mevcut ama pazartesi sabahı kendi imkânlarımla gideceğim, akşam da servis beni bırakacak. O bıraktığı yerden her sabah alacakmış. Umarım her şey umduğum gibi olur. Yine de sizlerin tavsiyesini almak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, şu an Kayseri'ye yeni taşınmış biri olarak, babamın tanıdığı bir arkadaşı sayesinde beyaz eşya, fırın ve ankastre üreten köklü bir fabrikada işe girdim. Bütün evraklarımı verdim, pazartesi günü iş başı yapmamı söylediler. Hayatımda ilk defa çalışacağım; montaj bölümüne verdiler. Sanırım ilk haftalarda öğrenmeme yardımcı olurlar. Biraz çekingenliğim var, yardımcı olurlar mı olmazlar mı diye düşünüyorum.

Maaşı konuşmadık, sanırım asgari ücret verirler. Mesaisi var mış. Servis de mevcut ama pazartesi sabahı kendi imkânlarımla gideceğim, akşam da servis beni bırakacak. O bıraktığı yerden her sabah alacakmış. Umarım her şey umduğum gibi olur. Yine de sizlerin tavsiyesini almak isterim.

Her şeyi tek başına ve sen yapacaksın diye bir şey yok. Sana acele etmeni hızlı olmanı söyleyecekler bırak söylesinler. Sen usul usul işini yapmaya devam et.

Merhaba, şu an Kayseri’ye yeni taşınmış biri olarak, babamın tanıdığı bir arkadaşı sayesinde beyaz eşya, fırın ve ankastre üreten köklü bir fabrikada işe girdim. Bütün evraklarımı verdim, pazartesi günü iş başı yapmamı söylediler. Hayatımda ilk defa çalışacağım; montaj bölümüne verdiler. Sanırım ilk haftalarda öğrenmeme yardımcı olurlar. Biraz çekingenliğim var, yardımcı olurlar mı olmazlar mı diye düşünüyorum.

Konularınıza arada sırada denk geliyordum YKS hazırlanan biriydiniz, hatta bu sene de hazırlanıyordunuz diye biliyordum. Bir anda ne oldu da iş hayatına atılmaya karar verdiniz hocam? Onu geçtim derslerde belli bir temeli olan bir kişisiniz YKS'den ümidi kestiyseniz KPSS girmek sizin için de, diğer sen ben gibi gençler içinde çok mantıklı.

Konularınıza arada sırada denk geliyordum YKS hazırlanan biriydiniz, hatta bu sene de hazırlanıyordunuz diye biliyordum. Bir anda ne oldu da iş hayatına atılmaya karar verdiniz hocam? Onu geçtim derslerde belli bir temeli olan bir kişisiniz YKS'den ümidi kestiyseniz KPSS girmek sizin için de, diğer sen ben gibi gençler içinde çok mantıklı.

Konudan çok alakasız Windows 7 görğnce çok şaşırdım.

Yaşından dolayı sana her şeyi yaptırmaya çalışabilirler. Amirden çok işçiden kork. Herkes yalakalık peşinde. Kendini çok tüketme. Çünkü sen ne kadar çok çalışırsan o kadar ona alışacaklar. Daha fazlasını isteyecekler ve bekleyecekler senden.

Montaj işinde iyi para var fakat yeni başlayan elemanlara düşük ücret veriyorlar. Öncelikle maaşını tam öğrenmen gerekiyor. Montaj işinde keyif alacağına eminim. Lise dönemlerimde bir asansör firmasında montajcı olarak işe başlamıştım ve çok keyif almıştım. Diğer konu ise çömez olduğun için üstüne sık sık geleceklerdir. İstersen saatlerce ayakta çalış 5 dakika oturduğunda direkt gözlerine batacaktır. Tabii bu durum zamanla düzelecek. Çünkü sana alıştıklarında bu durum zamanla ortadan kalkıyor.

Ailemle zor zamanlardan geçiyoruz. Tek babamın çalışması ile olacak iş değilmiş borçlarımız var şu anda dersi düşünecek halde değilim açıkçası. Tamamen rahata çıkabilirsek tekrardan üniversiteye hazırlanacağım.