Picky

Uzman
Selam, ilk defa Windows 11 kurulumu yapacağım. Tüketim olarak olabildiğince hafif bir sistem ortaya çıkarmak istiyorum. Debloat işlemini son günlerde ilk defa duydum ve Sosyal'de konuyla alakalı birçok konuyu okumaya gayret ettim, çok detaylı rehber de mevcut fakat kafam biraz karıştı ister istemez. YouTube'dan videolar da izledim. Bu bağlamda bazı sorularım olacak.

1. Uzun zaman önce satın aldığım orijinal Windows 10 anahtarımı temiz Windows 11 kurulumu için kullanmam mümkün mü?
  2. Hangi Windows 11 ISO dosyasını (sürüm) indirmeliyim / kurmalıyım?
  3. Microsoft hesabı oturumu açmadan kurulum yapmak mümkün mü?
  4. Bilgisayar açılışında parola ya da pin istemesi mümkün mü? (Windows 10'da kaldıramamıştım)
  5. Debloat için Chris Titus Tech tool yeterli mi? Başka tool ya da programlar gerekiyor mu?

Sistem:

• 13400F işlemci,
  • MSI Pro B660-A Anakart,
  • MSI RX 6800 Ekran kartı,
  • 16 GB RAM,
  • 512 GB M.2 SSD.

Tecrübeli arkadaşlardan cevap ve ek olarak farklı tavsiyeler rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ethernet kablosunu çekip kurulum yapmak değil mi hocam kastınız? O şekilde tamamlanır mı peki kurulum? Yani herhangi bir şeye mecbur bırakır mı beni kurulum yaparken?
USB'ye yazdırırken Rufus'dan Microsoft hesabı gereksinimini kaldırı işaretleyin, sonra internet bağlantısını keserek yerel hesap açabilirsiniz.

Ethernet kablosunu çekip kurulum yapmak değil mi hocam kastınız? O şekilde tamamlanır mı peki kurulum? Yani herhangi bir şeye mecbur bırakır mı beni kurulum yaparken?
Yok, rufus ile bypass ettikten sonra ethernet'i çekmek. Normal haliyle ethernet takmasan bile internet olmadığı için kurulumu tamamlamayacak.

USB'ye yazdırırken Rufus'dan Microsoft hesabı gereksinimini kaldırı işaretleyin, sonra internet bağlantısını keserek yerel hesap açabilirsiniz.

Yok, rufus ile bypass ettikten sonra ethernet'i çekmek. Normal haliyle ethernet takmasan bile internet olmadığı için kurulumu tamamlamayacak.

Videodaki işlemi ya da buna benzerlerini yapmak ta sizin söylediğiniz ile aynı yola mı çıkıyor acaba?

Selam, ilk defa Windows 11 kurulumu yapacağım. Tüketim olarak olabildiğince hafif bir sistem ortaya çıkarmak istiyorum. Debloat işlemini son günlerde ilk defa duydum ve Sosyal'de konuyla alakalı birçok konuyu okumaya gayret ettim, çok detaylı rehber de mevcut fakat kafam biraz karıştı ister istemez. YouTube'dan videolar da izledim. Bu bağlamda bazı sorularım olacak.

1. Uzun zaman önce satın aldığım orijinal Windows 10 anahtarımı temiz Windows 11 kurulumu için kullanmam mümkün mü?
  2. Hangi Windows 11 ISO dosyasını (sürüm) indirmeliyim / kurmalıyım?
  3. Microsoft hesabı oturumu açmadan kurulum yapmak mümkün mü?
  4. Bilgisayar açılışında parola ya da pin istemesi mümkün mü? (Windows 10'da kaldıramamıştım)
  5. Debloat için Chris Titus Tech tool yeterli mi? Başka tool ya da programlar gerekiyor mu?

Sistem:

• 13400F işlemci,
  • MSI Pro B660-A Anakart,
  • MSI RX 6800 Ekran kartı,
  • 16 GB RAM,
  • 512 GB M.2 SSD.

Tecrübeli arkadaşlardan cevap ve ek olarak farklı tavsiyeler rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

10/11 aynı key'dir, ister aynı key ile Dual kur, fark etmez.
Sistemin iyi, hangi sürüm kurarsan kur (tercihine bağlı).

3/4/5:

Debloat yerine, kendi kullanımına göre ayarlayarak ISO yapmak daha güvenilir ve mantıklıdır. Debloat yerine, ISO modunda temizlik daha sağlıklıdır. Bileşenler kurulmadığı için derin temizlik yaparsın ve bir kere ayar yaparak ISO'nu oluşturursun.

10//11 aynı keydir, ister aynı key ile Dual kur fark etmez.
Sistemin iyi hangi surum kurarsan kur(tercihine baglı)
3/4/5;
Depload ziyade kendi kullanımına gorre ayarlayarak ISO yapmak daha guvenilir ve mantıklıdır.
Depload ziyade ISO modunda temizlik daha saglıklıdır.
Bilesenler kurulmadıgı için derin temizlik yaparsın, ve 1 kere ayar yaparak ISO'nu olusturursun.

Bunun için bircok yontem var, D arşiv de bilmeyenler için noktasına kadar görsel olarak anlattım.

Örnek;
Benim gittiğim yöntem;

1. UUP Dump ile Edge ve Gereksiz Bileşenleri Silerek ISO Oluşturma​

Windows 10 gibi, direkt kurulumda yerel hesap gelir.
Edge silindi, güncelleme ile gelmez. OneDrive silindi.
Update ve Defender aktif. BitLocker kapalı.
Windows 10 sağ tık aktif, sağ tık “sahiplik alma” eklendi.
ISO’ya oyunlar için DirectX ve Visual 2005-22 eklendi.
Bileşenlerde; mağaza, not defteri, hesap makinesi, Paint vs. hariç silindi.
Konuya ISO eklendi: Mayıs ISO - Windows 11 24H2 Home/Pro 26100.4061
RAM kullanımı boşta ortalama 1.8 / 2 GB gibi.

2. Görselleştirme konusu yapacağım:​

Kurulumda boot.wim'e mavi ekran yerine arka plan, başlat menüsü, Explorer şeffaflaştırma, ikonlar, arka plan vs. eklendi.

3. Ofis katılımsız vs. vs.​

Bunlara bakarak kendi ISO’nu vs. yapmak en güzelidir.

Son düzenleyen: Moderatör: