İlk GNOME deneyimim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Joseph Joestar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 76
  • Etiketler Etiketler
    gnome

Joseph Joestar 1

Uzman
Yer
New York,Joestar Malikanesi
Arkadaşlar şu an ilk defa GNOME deniyorum, CachyOS'da çok güzel duruyor. KDE'den daha iyi gibi ama biraz uğraştırıcı birkaç ayar yapıyorum. Kullanması biraz daha klavye ile, yani klavye çok daha lazım gibi.

Kimse merak etmiyor mu cidden nasıl gözüktüğünü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimse merak etmiyor mu cidden nasıl gözüktüğünü?
Şu anda GNOME ile uğraşırken yazını okuyorum. Güzel denk geldi. Şu anda gezintiyi rahatlatacak bir eklenti yazıyorum.

GNOME masaüstü ortamının en kötü yanı, sürekli eklenti kurma ihtiyacı hissediyorsun. Eklentilere de göz atmanı tavsiye ederim.

Ben normalde 2021 yılında bunları kullanıyordum, ancak uzun zamandır bunları birleştiren bir eklenti üstünde çalışıyorum.

Dash to Panel: Windows gibi alt bar seversen
Desktop Icons NG: Masaüstü simgelerini sağlıyor
Caffeine : Sistemi ayakta tutan mod
Ubuntu AppIndicators: (İsmi yanıltmasın, Ubuntu kullanmak zorunda değilsin) Tray Icon desteği sağlıyor.
No annoyance: Window is ready bildirimlerini susturuyor.
Blur my shell: Uygulama menüsünü vs transparent yapıyor.

Gnome Desktop Icon programıyla uğraşıyorum hocam, biraz zor ekliyorum kısayolları.

KDE'ye geçip oradan ekleyip GNOME'a geçtim masaüstü kısayolları için hatta ama bakayım hocam, valla Allah razı olsun, bir deneyeceğim.
Bunu yapmana gerek yoktu ki. Daha kolay programı var. Bu paketi kur:
sudo pacman -S extension-manager

Extension Manager (Uzantı Yöneticisi) programıyla daha rahat eklentileri denersin.

Yavaş yavaş Linux'da veteran olmaya başlıyoruz. İşte yıllar sonra herhalde daha iyi bilirim.

Bunu yapmana gerek yoktu ki. Daha kolay programı var. Bu paketi kur:

Extension Manager (Uzantı Yöneticisi) programıyla daha rahat eklentileri denersin.

İlk GNOME deneyimim pek bilmiyorum işte ama öğreniriz yavaştan. Hem KDE'den daha akıcı geldi, garip animasyon efekti mi daha hızlı hissettirdi, acaba onu da bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…