İlk hall-effect / trigger fare: Logitech Pro X2 Superstrike

Bunu ne kadar stabil sunabileceği en önemli soru işareti, ayrıca MCU bu gücü ne kadar taşıyabilecek en önemli sorulardan birisi bu.
Çok detaylı testleri yapılmadan önerebilecek bir model olmaz.
İyi kötü demedim, bir fareye +5000 vermek saçma bence, fakat teknoloji çok iyi olmuş ayrıca sorun olsa bile Logitech 1 2 batche düzeltir , Umarim Çinli markalarda bu teknolojiyi kullanıp fare yaparlar, fiyat daha düşük olur.

Ben de iyi kötü demedim fark ettiyseniz, bu denli bir teknolojinin stabilitesini sağlayabilecek donanımı varsa ne âla.
Ama sağlayamazsa o zaman sıkıntı, ayrıca bir mouseun normal fiyatının üzerine neredeyse bir mouse parası daha koyan vergi sisteminden ötürü çok pahalı geliyor.
120 dolara bi' tık daha üstünü rahat bulursun.

2017'den beri Logitech'in üst seviye fareleri dışında fare kullanmıyorum. Benim için anlamlı bir takıntı haline geldi.

G900 ile başladım 2. elden, bozuldu aynısından bir daha aldım. Sattım G903 aldım, onu da sattım G502 Lightspeed aldım. Soyuldu, Hollanda'dan sıfır geldi. Sattım G Pro X Superlight 2 aldım. Sarardı, Hollanda'dan sıfırı geldi. Yazılımsal, donanımsal hiçbir şikayetim olmadı farelerden. Hepsinde en son ne zaman şarja taktığımı unuttum. Hiçbirinde "Lan acaba şu fareyi alsak daha mı iyiydi?" dedirtmedi. Ama işin ucunda hep bir sır vardı. Fare çıktıktan minimum 3-4 ay sonra almak. Yazılım işi anca oturuyor geri dönüşlerle.

Aralarda bir yine üst segmentte farklı fareler denedim ancak hiçbiri bana Logitech rahatlığı vermedi. Ben hayatımda bu kadar kompakt, işlevsel, uzun ömürlü, acaba dedirtmeyen bir marka daha görmedim. İnsanlar elbette sorun yaşayacak ancak ben yaşamadım.

Piyasada yeni türeyen ve kendinden daha iyi onlarca ürünü olan markaları benim gözümde kurumsallığından ve müşteri memnuniyetinden asla vazgeçmeyerek devirmiş bir markadır Logi.

Bi tık daha iyisini şu fiyata, yok şu tık daha iyisini bu fiyata olaylarından kurtulmak isteyenlerin, kafasında acaba sorusunu kolay kolay sormak istemeyenlerin ilk tercihi.

En büyük mü bilmiyorum ancak çok büyük.

Dipnot: Cebindeki paraya kıymet veren, Logi'den kulaklık almaz.

Logitech'in en büyük sorunu F/P ürünlerinin olmaması ve alt segmentteki tüm ürünlerinin müzelik eşya olması.
Alt segmente 52840-3395'in altında ama farkın minimal olacağı modeller getirseler çok iyi olacak.
Mesela Razer'ın VV3 Pro dışında neredeyse tüm ürünleri kronik. VV3 Pro da uçuk mesela.

İyi güzel ancak yaşadığınız bir sürü modelde bir sürü sorunu anlattıktan sonra sorunsuz demeniz garip olmuş.

Logitech fare konusunda iyi bir marka değildi ki ilk nesil G Pro X'ine 20m switch takmasından bunu anlıyoruz. İkinci nesil G Pro X'inde switch güncellendi ancak bu sefer de kalitesinden yüksek bir fiyatlandırma ile. Bu şunu gösterir ki Logitech farelerindeki aynı donanımları diğer markalara baktığımızda çok daha fahiş fiyata sağlıyor.

Ayrıca kulaklık konusunda katılmıyorum çünkü en bilineni Logitech G Pro X'in ilk nesil kulaklığı ses kalitesi ve mikrofon kalitesi olarak cidden çok iyiydi segmentinde tabii bu sadece benim bildiğim bir model belki başka modeller de vardır. Biz çoğu donanımda markadan çok modele bakar ona göre karar verip öneri sunarız.

Kulaklık konusunda Logi'ye fırsat verdiğim an hezimete uğruyorum. Yazılım tarafı kulaklıklar için hiç iyi değil, G Hub'ı silip kulaklığı o şekilde kullanmaya devam eden insan biliyorum mesela. Bu benim de başıma G533 ve G733'te geldi mesela.

Fiyatların fahiş olduğunun farkındayım ancak dediğim gibi, benim gibi ürün seçerken parasına bakmayıp ikileme düşmekten yorulmuş kullanıcılar tercih ediyor. Alt segment ürünlerinden zaten hiç bahsetmiyorum, evime sokmam bile. Ha 7 senedir tık demeden çalışan bir G102'imiz var onu sayamazsak.

Logi'nin genel problemi kime hitap etmesi gerektiğini tam kesitrememiş bir marka olması. Bir bakıyorsunuz erişilebilir bir ürün iddialı bir fiyata çıkıyor ama fiyasko oluyor, diğer yandan başka bir erişilebilir ürünü 10 sene satıyor, insanlar ısrarla tercih ediyor. Şirkete bir adet "Bu ürün kötü olmuş, çıkarmayın." diyecek bir adam lazım ancak tek işi bu olacak. Sadece oturup bunu çıkarmayın diyecek.

Genel olarak 10 üzerinden 10 alacak bir marka asla olmayacak ancak benim gözümde 10 üzerinden 10'a yakın bir marka. Başkası ne düşünür bilmiyorum, kendi önümde duran ürünle ilgileniyorum. Önemli olan sizin dediğiniz gibi tavsiye verirken objektif olup kıyas yapmak. Bende de bu özellik olduğu için herhangi bir markanın fanboyu olmaktan çekinmiyorum.

GPX2 DEX'teki kronik middle scroll problemini çözmediler aradan 1 sene geçti. Logitech'e pek güvenmezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…