İlk önce ekran kartı mı yükseltilmeli yoksa monitör mü?

oğuz sasi 81

Üstün
Yer
cehennem
Şu an ikisini de aynı anda alacak gücüm yok; ikisinden birini alıp diğerini daha sonra almayı planlıyorum. 2. el 4070 Ti alacağım, şu an RTX 3080 kullanıyorum. İşlemcim R5 5600 ve monitörüm de 1080p. Alacağım monitör ise 2K. Monitörün çok acelesi yok gibi görünüyor; fazla oyun oynayan birisi değilim. Şu an bile darboğaz oluyor ama etkisini çok hissetmiyorum.

RTX 4070 Ti'ye geçince bu etki ne kadar artar, bilgim yok. Siz olsanız ilk hangisine öncelik tanırdınız?

Sirf ekran karti uzerindeki piyasa baskisi bile ekran kartini oncelik olarak demeye itiyor.
Nasıl yani iyi yönde mi dediniz kötü yönde mi anlayamadım hocam

2K için değmez, 4K olsaydı farklı derdim.
3080'i değiştirmemin ilk amacı ısı ve güç. Bu ikisinden rahatsızım hocam. Daha serin ve daha yeni nesil karta geçmek daha iyi olmaz mı? 4K hayatım boyunca almayı planlamıyorum 2K bile almam normalde ama bu kartları kullanıyorsam almak zorundayım herhalde.

Şimdi 4070 Ti'ye göre devasa fark olur ama sen hiç PTM kullandın mı? Benim 3090'ı o tutuyor, diğer macunlar işe yaramaz.

Şimdi 4070 Ti'ye göre devasa fark olur ama sen hiç PTM kullandın mı? Benim 3090'ı o tutuyor, diğer macunlar işe yaramaz.
Kullanmadım hocam. Ek olarak fark için geçmiyorum fark çok önemli değil dediğim gibi 3080 bana yetiyor. Amacım performansdan ziyade serinlik, az güç çeksin, bide teknoloji olarak daha yeni olsun yeter. O yüzden geçiyorum yani.

Az önce şu videoyu izledim adamın bakımını yaptığı kartın hotspotu 70 80 falan. Benim ki 115 120'lere dayanıyor.

PTM veya IceDragon pad deneyin. Artık yurt içinde PTM yok diye biliyorum. Ekran kartı değiştirmeyecekseniz 2K monitöre de gerek yok bence.

PTM veya IceDragon pad deneyin. Artık yurt içinde PTM yok diye biliyorum. Ekran kartı değiştirmeyecekseniz 2K monitöre de gerek yok bence.
Bilmiyorum hocam kararsızım ya. Bide kart yanlışlıkla ilk defa tamir gördü sanırım. Yada miningli olabilir geçen sene 12.500 TL'e aldım bunu. Şu an piyasası 14, 15k falan. İlk defa tamir gördü derken bakımı bi çırağa yaptırdılar herif kapağı sökerken bir tane pini de söktü ameliyat ettiler kartı orda.

O tarz pad deneyin derim. Benimki de macun tutmuyordu, PTM'den sonra sıfır sorun. Baya da oldu, 2 yıl vardır en az.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…