Bu kültüre henüz yeni yeni girmekteyim, pek bilgim olmadığı doğrudur lakin bu hiç bilmediğim anlamına gelmiyor. Dinlediğim ve dinlemekte olduğum eserler var, hâlâ öğrenme aşamasındayım. Buradan hiç dinlemiyormuşum gibi algılayıp böyle bir yorum yapmanız da pek etik gelmedi.
Moonlight dediğimiz müzik ciddi bir miyenk taşıdır. Bu müzik ciddi anlamda piyanonun en iyi yansıtıcı eserlerinden birisidir. Ekleme olarak hangi sanatçıları dinliyorsunuz? Merak ettim belki listeme katarım.

İmkanlar sadece dijital ortama el verdiği için bazı pluginler ve klavye ile çaldım yapabildiğim kadar. Umarım bir gün gerçek bir piyano üzerinden de çalma şansı bulabilirim.
Direkt piyano yerine bu şekilde başlamak hele günümüzde kesinlikle nokta atışı olmuş. Aynı şekilde prodüktörlük/taşınabilirlik/çeşitlilik açısından direkt piyano yerine bir org önerebilirim:
Casio CT-X700 bu konuda piyanoyu aratmıyor, PC'ye bağlamak için MIDI kablosu bir de pedal alırsan. 🤌 Başarılarının devamını dilerim, kategorideki diğer konulardan azmini görebiliyorum.

Moonlight dediğimiz müzik ciddi bir miyenk taşıdır. Bu müzik ciddi anlamda piyanonun en iyi yansıtıcı eserlerinden birisidir. Ekleme olarak hangi sanatçıları dinliyorsunuz? Merak ettim belki listeme katarım.

Orgum ile çaldığım ilk müzik buydu...

Müzik teorisi bilgimin yetersizliğini şöyle izah edeyim: Ben bu eserin tam adını Moonlight Sonata sanıyordum Moonlight değil. Böyle kodlanmış kafamda yani, Moonlight diyince aklıma dahi gelmedi. Yeni öğrenmiş oldum sayenizde Sonata'nın ne anlama geldiğini. Bilgi açısından kısıtlı, çalma açısından hevesli birisiyim.

Bunlar dinlediğim zaman beni de üretmeye iten bazı eserler:

Direkt piyano yerine bu şekilde başlamak hele günümüzde kesinlikle nokta atışı olmuş. Aynı şekilde prodüktörlük/taşınabilirlik/çeşitlilik açısından direkt piyano yerine bir org önerebilirim:
Casio CT-X700 bu konuda piyanoyu aratmıyor, PC'ye bağlamak için MIDI kablosu bir de pedal alırsan. 🤌 Başarılarının devamını dilerim, kategorideki diğer konulardan azmini görebiliyorum.

Orgum ile çaldığım ilk müzik buydu...
Teşekkür ederim. Uzun bir süredir bir şeyler üretmeyi öğrenmeye çalışıyorum melodi başta olmak üzere. Önce beatmaker olmaya çalışarak başladım, sonra prodüktör olmak istedim. Şimdi ise klasik müzik yapmak istiyorum sanırım, bir şekilde kendimi bulmaya çalışıyorum.

Hobi olarak çalmak bana iyi geliyor, üretme sürecinde terapiye giriyormuşum gibi hissediyorum çünkü sorunlarımı unutup müziği hissediyorum sadece.

Teşekkür ederim. Uzun bir süredir bir şeyler üretmeyi öğrenmeye çalışıyorum melodi başta olmak üzere. Önce beatmaker olmaya çalışarak başladım, sonra prodüktör olmak istedim. Şimdi ise klasik müzik yapmak istiyorum sanırım, bir şekilde kendimi bulmaya çalışıyorum.

Hobi olarak çalmak bana iyi geliyor, üretme sürecinde terapiye giriyormuşum gibi hissediyorum çünkü sorunlarımı unutup müziği hissediyorum sadece.
Deneye deneye keşfediyorsun kendini ne güzel :) İyi bir prodüktörün dijitalde ve klasikte de calabilecegini, daha doğrusu yetkin olduğunu unutma.
Tabii birisine yönelmek, birinde usta olmak bambaşka. Terapi gibi hissediyorsan doğru yoldasın, müzik ruhun gıdasıdır hem soyut hem de somut doyurur da :)