İlkay Gündoğan, Galatasaray ile anlaştı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Quezzy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 50
  • Görüntüleme Görüntüleme 943
  • Etiketler Etiketler
    galatasaray
Kimse fedakarlık yapmayacak, yapmamalı. İlkay da, Galatasaray da. Kimse de kimseden bunu bekleyemez.

Eki Görüntüle 156481

Doğum yeri Almanya, uyruk Almanya, milli takım Almanya. Ama işine gelince Türk asıllı, Galatasaray aşığı. Hadi oradan.
Adam Almanya'da doğmuş, Almanya'da büyümüş. Tabii ki böyle olacak. Adamın nüfusunu çıkarıp ortaya koyup üstüne tartışma mı döndüreceğiz?

Gurbetçilere böyle davranmayı kesin artık. Ne tam Türk olabiliyorlar, ne tam Alman olabiliyorlar sizin yüzünüzden. Kimlik bunalımı içinde büyüyor bu insanlar. Kendini Türk hissediyorsa Türk'tür. Annesi babası Türk. Türk bir ailenin içinde büyümüş.

Atamız bile demiş, Ne Mutlu Türküm Diyene, diye. İlk okulda öğretirler bunun anlamını.

Doğum yeri Almanya, uyruk Almanya, milli takım Almanya. Ama işine gelince Türk asıllı, Galatasaray aşığı. Hadi oradan.
Uyruk Almanya değil, etnik uyruğu Türk onda bir sorun yok. Sorun kendinin Alman olduğunu deklare edip Türk vatandaşlığından çıkıp sonra Türkiye'nin cumhurbaşkanıyla fotoğraf çektirmesi. Madem kendini cumhurbaşkanımıza bağlı hissediyordu, madem Türkiye'ye bağlı hissediyordu o zaman Hakan Çalhanoğlu ve diğer bir sürü oyuncu gibi o vatandaşlığını kağıt parçası olarak görmeyecekti.

Kimse fedakarlık yapmayacak, yapmamalı. İlkay da, Galatasaray da. Kimse de kimseden bunu bekleyemez.
Spor kulüpleri gibi varlığını tamamen duygusal bağdan sağlayan, gelirinin büyük kısmını bundan kazanan bir alanda iş yapıyorsa, üstüne bu duygusallığı kendine kabul edilme konusunda avantaj sağlamak için kullanıyorsa o zaman o fedakarlığı yapması gerekiyor. Yapamayacaksa en başından çenesini kapatacaktı, ben profesyonelim diyecekti, maaşım bu diyerek oynayacaktı.

Aynı durumdaki Hakan Çalhanoğlu neden Alman milli takımında değil de Türk milli takımında oynuyor, bunun sebebi ne sence?

Yeter, uzattın. Aynı şeylerin etrafında dönüp dönüp duruyorsun.

İyi geceler.

Kendini Türk hissediyorsa Türk'tür.
Kendini Türk hissediyorsa TC pasaportuna kağıt muamelesi yapıp o vatandaşlıktan çıkamaz. Bunu yapmak, üstüne Alman milli takımında oynamak Alman olduğunu kabul etmek oluyor.

Ben bu kadar yıldır insanların ikiyüzlülüklere nasıl sabredebildiğini düşünüyordum ve garipsiyordum. Bu akşam sayende anladım ki insanlar ikiyüzlülüğün ne olduğunu bilmiyormuş.

Az önce benzer şeyi söyledim.

Asıl sen ne dediğini bilmiyor gibisin. Süslü bir ifade kullanmak ister gibi "Adhominem

Direkt Türkçe karşılığı olarak "veriyi konuşmaktan ziyade kişiliğe dair saldırı" olması sebebiyle o tabir daha kolayıma geliyor. Bu minvalde benim konu içindeki mesajlarım sanırım söylenenler ve mevcut olan işleyişin etkileri üzerinden ilerlemekte lakin sizin;

Burada kendisine sorulsa %99.99'u Almanya milli takımını seçecek adamlar

tabiriniz, benim ne olduğumdan bihaber fakat kesinlik belirten bir cümle olması sebebiyle "adhominemdir." Sonrasında bir de bunu destekleme amacıyla içerisinde milliyet barındırmayan bir işçi/işveren ilişkisi (Apple örneği) üzerinden manasız bir karşı veri sunmaya çalışıyorsunuz. Konuların ve anlamların ne ile ilgili olduğundan bihaber lakin kişisellik konusunda fikir sahibisiniz.

@Elma ısıran, konu kabul ettirmek veya kendini üstün görmekle alakalı değil, sadece düşünce ve onun ifadesi, keşke siz de buralarda olabilseydiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…