ArdaReis_00

Uzman
Merhaba arkadaşlar, yakında Pozitif Teknoloji'den iMac M4 almayı düşünüyorum ancak konfigürasyon konusunda kararsız kaldım. Sizce 16 GB RAM + 512 GB SSD'li versiyonu mu, yoksa 24 GB RAM + 512 GB SSD'li versiyonu mu almalıyım? Linkleri bıraktım; gördüğünüz gibi arada 8.000 TL fark var. Sizce 8.000 TL fark + 8 GB RAM değer mi?

Kullanımım aşırı ağır değil, ancak biraz yoğun. Mesela Safari'de takılıyorum, 4K film izliyorum, Roblox ve Asphalt 9 gibi oyunlar oynuyorum; bazen de Crossover veya Windows oyunları gibi biraz ağır uygulamalar çalıştırıyorum.

Örnek olarak GTA V oynarken arka planda çok az uygulama açık oluyor; tüm gücün oyunda olması için arka planda pek uygulama çalıştırmıyorum. Şu anki Mac'im 8 GB RAM'li ve sürekli swap yapıyor; biraz zorlasam multi-tasking'de az da olsa swap kullanıyor, ağır bir şey yapınca ise gigabaytlarca swap oluşuyor.

Ayrıca Xcode'da uygulama tasarlıyorum; uygulamam fazla zorlayıcı değil, biraz basit kalıyor. Sizce hangi RAM'li versiyonu tercih etmeliyim? Arkadaşımda M4 iMac var, onunki base versiyon ve diyor ki 24 GB RAM sadece gösteriş amaçlıymış; bu doğru mu? İçimden 16 GB almak geliyor ama şu anki Mac'imde yaşadığım RAM sorunları nedeniyle biraz endişeliyim. Ayrıca 16 GB makinelerde macOS 10–11 GB RAM kullanıyormuş, bu da beni korkutuyor.

Mümkünse 16 GB RAM'li Mac'i olan arkadaşlar, RAM testi yapabilir mi? Mesela birçok uygulama ve Safari sekmeleri açsınlar, swap ne zaman kullanmaya başlıyor öğrenmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
M2 Air 16 GB RAM var. Basit işlerde herhangi bir takılma vs. göremedim. M4’te de olacağını sanmam. Benim düşüncem M4 gibi bir cihaz alıyorsan 24 RAM ile alman. Uzun vadede elbet faydasını görrüsün.

Bir Macintosh'a 16GB gayet yetiyor. Ben M4 Mac mini 16GB kulanıyorum. Cihazda 9-10 uygulama aynı anda açsan 12 GB RAM kulanımını geçmiyor. MacOS Basic olarak şuan bende 8-9GB Ram kullanıyor. Ama kalan 8GB Ram oldukça optimize kullanıyor. Bence 8GB RAM Ekstra için 8K lira verilmez. Ha çok endişeniz varsa bence 256GB SSD alıp 24GB RAM alabilirsiniz. Harici SSD gayet iş görüyor. Ama bence Mac mini alınız. Çünkü Mac mini çok ucuz sadece ekranı kamerası mikrofonu yok. Ayrıca iMaclerdeki M4 4 çekirdek daha zayıf.

Bir Macintosh'a 16 GB gayet yetiyor. Ben M4 Mac mini 16 GB kullanıyorum. Cihazda 9-10 uygulama aynı anda açsan 12 GB RAM kulanımını geçmiyor. macOS Basic olarak şu an bende 8-9GB RAM kullanıyor. Ama kalan 8 GB RAM oldukça optimize kullanıyor. Bence 8 GB RAM ekstra için 8K lira verilmez. Ha çok endişeniz varsa bence 256 GB SSD alıp 24 GB RAM alabilirsiniz. Harici SSD gayet iş görüyor. Ama bence Mac mini alınız. Çünkü Mac mini çok ucuz sadece ekranı kamerası mikrofonu yok. Ayrıca iMaclerdeki M4 4 çekirdek daha zayıf.

Yok hocam ben 256 GB SSD istiyorum oyun kurarken falan SSD bayağı doluyor 512 olsa bayağı rahat ederim Mac mini konusuna gelecek olursak bilemiyorum Mac mini aslında gerçekten çok ucuz ama IMac'in ekranı 4.5k çok kaliteli ben film izlemeyi sevdiğim için IMac'in ekranı beni bayağı tatmin eder diye düşünüyorum Mac mini alsam hangi monitörün ekranı iMac kadar iyi ki.

Yok hocam ben 256 GB SSD istiyorum oyun kurarken falan SSD bayağı doluyor 512 olsa bayağı rahat ederim Mac mini konusuna gelecek olursak bilemiyorum Mac mini aslında gerçekten çok ucuz ama IMac'in ekranı 4.5k çok kaliteli ben film izlemeyi sevdiğim için IMac'in ekranı beni bayağı tatmin eder diye düşünüyorum Mac mini alsam hangi monitörün ekranı iMac kadar iyi ki.
Anlaşılan 4K ve üstü ekran isteğiniz var. O halde mantıksız değil istedikleriniz. Ama bakın Harici 2TB SSD alsanız bu kadar fiyat farkı olmuyor. SSD yükseltmek yerine 1TB harici SSD alıp kullanın. Bütün Oyunları o SSD'ye kurarsınız. Ayrıca başka yerlerde de kullanırsınız o SSD'yi.

Anlaşılan 4K ve üstü ekran isteğiniz var. O halde mantıksız değil istedikleriniz. Ama bakın harici 2TB SSD alsanız bu kadar fiyat farkı olmuyor. SSD yükseltmek yerine 1TB harici SSD alıp kullanın. Bütün oyunları o SSD'ye kurarsınız. Ayrıca başka yerlerde de kullanırsınız o SSD'yi.

Bir de hocam ben IMac'den vazgeçtim Mac mini alacağım biraz düşününce mantıklı geldi ama 25K'ya IMac'in ekranı gibi 4K monitör var mı? Ona göre belki de Mac mini alırım.

Ekran konusunda benden daha uzman arkadaşlar vardır. Ama ben kaba taslak baktığımda 4k ekranı 10-15k arasında bulunabildiğini görüyorum. Mesela bu var.

Ekran konusunda benden daha uzman arkadaşlar vardır. Ama ben kaba taslak baktığımda 4K ekranı 10-15k arasında bulunabildiğini görüyorum. Mesela bu var.

Vallahi hocam baktımda bu fiyata gayet güzel monitör benim için zaten monitörde en önemli olan kontrast oranı çözünürlük HDR Dolby vision vs film izlemeyi sevdiğim için sağlam monitör lazım neyse pozitif teknolojide Mac mini M4 10CPU 10GPU 16 GB 256 GB fiyatı 23.999, 00₺ iMac 24 inc 4.5k M4 10CPU 10GPU 16 GB 256 GB fiyatı 60k aslında Mac Mini'nin 24 GB RAM 256 GB SSD versiyonunu düşünüyordum ama RAM yükseltince SSD 512'ye çıkıyor böyle olunca da fiyat uçuyor o yüzden ya 24K ya 16 GB 256 GB SSD Mac mini çekcem ya da bütçemi arttırıp 24 GB 512 GB SSD Mac mini çekcem Mac mini alınca 15-20K'ya monitör alsam 5-6K'ya da sağlam klavye mouse çeksem jilet gibi setup olur aslında IMac'den daha iyi.

Vallahi hocam baktımda bu fiyata gayet güzel monitör benim için zaten monitörde en önemli olan kontrast oranı çözünürlük HDR Dolby vision vs film izlemeyi sevdiğim için sağlam monitör lazım neyse pozitif teknolojide Mac mini M4 10CPU 10GPU 16 GB 256 GB fiyatı 23.999, 00₺ iMac 24 inc 4.5k M4 10CPU 10GPU 16 GB 256 GB fiyatı 60k aslında Mac Mini'nin 24 GB RAM 256 GB SSD versiyonunu düşünüyordum ama RAM yükseltince SSD 512'ye çıkıyor böyle olunca da fiyat uçuyor o yüzden ya 24K ya 16 GB 256 GB SSD Mac mini çekcem ya da bütçemi arttırıp 24 GB 512 GB SSD Mac mini çekcem Mac mini alınca 15-20K'ya monitör alsam 5-6K'ya da sağlam klavye mouse çeksem jilet gibi setup olur aslında IMac'den daha iyi.
Adınıza sevindim. Bence Apple'nin şu sıralar en akıl işi ürünü Mac mini M4'dür. Ben çok memnunum. Çok güçlü, ses çıkarmıyor ve hiç ısınmıyor. Bence 16GB 256GB alıp yanına sağlam bir harici SSD ekleyin iş tamamdır.

Adınıza sevindim. Bence Apple'nin şu sıralar en akıl işi ürünü Mac mini m4'dür. Ben çok memnunum. Çok güçlü, ses çıkarmıyor ve hiç ısınmıyor. Bence 16 GB 256 GB alıp yanına sağlam bir harici SSD ekleyin iş tamamdır.

Evet hocam ilk başta Mac mini 4'e biraz ön yargılıydım ama gerçekten güzel bir bilgisayar gibi bir de seçeneklerde 24 GB RAM'i seçince SSD 512 oluyordu ama şimdi araştırınca Mac mini M4 10CPU 10GPU 24GB 256GB versiyonunu buldum bunu alsam 34.500 o fiyata sağlam monitör + klavye mouse çekerim ek olarak 512 GB veya 1 TB SSD alsam kaliteli bir SSD bir sürü alanım olur IMac'den bile rahat olurum SSD konusunda gerçekten çok güzel setup olur yardımınız için çok teşekkür ederim.