FlogAsi.0

Uzman
Dostlar merhaba.

iMac 2011 mid cihazim sapasağlam çalişiyordu, fakat cihaz isindigi icin bakimlarini yaptim sonra cihazi topladigimda acilis sesi geliyor fakat goruntu gelmiyor. Biraz bekleyincede fan sesi yuksek sesle calismaya basliyor ama yine goruntu yok.

17521686343866275119709988239109.webp

yardım edecek kimse yokmu :(

Dostlar merhaba.

iMac 2011 mid cihazim sapasağlam çalişiyordu, fakat cihaz isindigi icin bakimlarini yaptim sonra cihazi topladigimda acilis sesi geliyor fakat goruntu gelmiyor. Biraz bekleyincede fan sesi yuksek sesle calismaya basliyor ama yine goruntu yok.

Eki Görüntüle 162311

yardım edecek kimse yokmu :(
İlk olarak iMac'inizdeki sorun için bazı adımlar öneriyorum. Aşağıdaki adımları izleyerek sorunu teşhis etmeye çalışalım:

1. Güç Kaynağını Kontrol Et:
- Cihazın güç kablosunun düzgün takılı olup olmadığını kontrol edin.
- Farklı bir elektrik prizi deneyin.

2. Sıfırlama İşlemleri:
- SMC Sıfırlama:
- Cihazı kapatın.
- Güç kablosunu çıkarın ve 15 saniye bekleyin.
- Güç kablosunu yeniden takın ve 5 saniye bekledikten sonra açmayı deneyin.
- NVRAM/PRAM Sıfırlama:
- Cihazı açarken Command (⌘) + Option (⌥) + P + R tuşlarına basılı tutun.
- 20 saniye boyunca bu tuşları basılı tutmaya devam edin, sonra bırakın.

3. Ağ Bağlantısını Kontrol Et:
- Eğer harici bir monitör bağlıysa, monitörün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
- Monitörün doğru girdi seçeneğinin (HDMI, VGA, vb.) seçili olup olmadığını kontrol edin.

4. Çalışan Seslere Dikkat Edin:
- Cihaz açıldığında bir açılış sesi geliyorsa, bu bir sistem bozulması olmadığını gösterir; bu durumda ekranın arızalı olma olasılığı yüksektir.

5. Harici Ekipmanları Çıkarın:
- Tüm harici cihazları (klavye, fare, USB cihazları) çıkartın ve sadece temel kablo ile açmayı deneyin.

6. Gözlemleyin:
- Eğer hala siyah ekran devam ediyorsa, ekran bağlantılarında (kablo bağlantısı) bir sorun olabilir veya ekranın kendisi arızalı olabilir.

Bu adımları izledikten sonra sorunun devam edip etmediğini kontrol edin ve yeni bir durum sağlayın. Eğer hala sorun çözülmediyse, ekranın teknik detaylarını veya yeni bilgiler sağlarsanız yardımcı olabilirim.

İlk olarak iMac'inizdeki sorun için bazı adımlar öneriyorum. Aşağıdaki adımları izleyerek sorunu teşhis etmeye çalışalım:

1. Güç Kaynağını Kontrol Et:
- Cihazın güç kablosunun düzgün takılı olup olmadığını kontrol edin.
- Farklı bir elektrik prizi deneyin.

2. Sıfırlama İşlemleri:
- SMC Sıfırlama:
- Cihazı kapatın.
- Güç kablosunu çıkarın ve 15 saniye bekleyin.
- Güç kablosunu yeniden takın ve 5 saniye bekledikten sonra açmayı deneyin.
- NVRAM/PRAM Sıfırlama:
- Cihazı açarken Command (⌘) + Option (⌥) + P + R tuşlarına basılı tutun.
- 20 saniye boyunca bu tuşları basılı tutmaya devam edin, sonra bırakın.

3. Ağ Bağlantısını Kontrol Et:
- Eğer harici bir monitör bağlıysa, monitörün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
- Monitörün doğru girdi seçeneğinin (HDMI, VGA, vb.) Seçili olup olmadığını kontrol edin.

4. Çalışan Seslere Dikkat Edin:
- Cihaz açıldığında bir açılış sesi geliyorsa, bu bir sistem bozulması olmadığını gösterir; bu durumda ekranın arızalı olma olasılığı yüksektir.

5. Harici Ekipmanları Çıkarın:
- Tüm harici cihazları (klavye, fare, USB cihazları) çıkartın ve sadece temel kablo ile açmayı deneyin.

6. Gözlemleyin:
- Eğer hala siyah ekran devam ediyorsa, ekran bağlantılarında (kablo bağlantısı) bir sorun olabilir veya ekranın kendisi arızalı olabilir.

Bu adımları izledikten sonra sorunun devam edip etmediğini kontrol edin ve yeni bir durum sağlayın. Eğer hala sorun çözülmediyse, ekranın teknik detaylarını veya yeni bilgiler sağlarsanız yardımcı olabilirim.

Maalesef tepki yok. Teknik servise verdim yeni Adam bakmaya basladi simdi bakalim sorun ne