Arkadaşlar merhaba, birkaç hafta önce konusunu açmıştım. Evimize 1000 Megabit simetrik internet kutusu konuldu ve bu hafta sonu aktif edileceği söylendi. Normalde aklımda router olarak Xiaomi AX3000T vardı ancak onun mi.com üzerinde stokları tükenmiş, Hepsiburada'da 3.000 TL'ye satılıyor. Bu, teknik özellikler olarak aynı ve @ynl hocamın yaptığı OpenWRT rehberi de var forumda. Sizce bu router'ı 1.700 TL'ye almak mantıklı mı Trendyol üzerinden? Başka router önerileriniz varsa onlara da açığım. Ek olarak, router'ı yan odaya koymayı düşünüyoruz, arada 1 duvar var orta kalınlıkta tahmini. Bu durumda internet hızı nasıl olur? En azından 400-500 gibi hızları görmem mümkün olur mu? Cevaplarınız için teşekkürler.
Hocam, bu da olabilir kurcalanmak için ama çok fark olmayacaksa 1800 ₺'den 3500 civarına çıkmayı istemem açıkçası. Çeken operatör falan nasıl bir hizmet verecek onu da bilmiyoruz. Yerel bir şirket çekti, 4-5 ay kullanıp sorun çıkması durumunda bırakma durumumuz olabilir.
Hocam, bu da olabilir kurcalanmak için ama çok fark olmayacaksa 1800 ₺'den 3500 civarına çıkmayı istemem açıkçası. Çeken operatör falan nasıl bir hizmet verecek onu da bilmiyoruz. Yerel bir şirket çekti, 4-5 ay kullanıp sorun çıkması durumunda bırakma durumumuz olabilir.
TurkNet GigaFiber kullanıyorum ve router olarak da Xiaomi AX3000t kullanıyorum. Tam hızı alabilmek için hardware offloading type ayarı açık. Bu ayar açıkkende SQM çalışmıyor. Bufferbloat sorunum pek yok ama yine de bunu aktif edebilmenin bir yolu var mı?
Routerlar hakkında pek bilgim yok maalesef, ben x86openwrt ve sıradan router ile kullanıyorum tavsiye ederim. Eğer kullanmadığınız pc varsa buradan ilerleyebilirsiniz size daha ucuza gelir.
Routerlar hakkında pek bilgim yok maalesef, ben X86OpenWrt ve sıradan router ile kullanıyorum tavsiye ederim. Eğer kullanmadığınız PC varsa buradan ilerleyebilirsiniz size daha ucuza gelir.