Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Serdar4586

Başarılı
Bugün bilgisayarı kullanırken böyle görselde attığım bir hata ile karşılaştım. Birden pencerede karşıma çıktı ben de kapattım. Henüz bilgisayarımın işleyişine bir etkisi yok ama sanırım bir program yazılımında hatalı bir şey mi yaptım? Yardımcı olan arkadaşlar olursa cevap da paylaşabilir.

Ekran görüntüsü 2024-01-16 062440.webp

Çözüm
Sisteminizde garip bir sorun var. Normalde gdi32full.dll içinden çağıran fonksiyonun getFontData olması lazım ama sizde nedense bu GetFontDatq olmuş. Bunu sizin yaptığınızı düşünmüyorum. Bunu bir zararlı yapmış olabilir. MalwareBytes yükleyip taratır mısınız?

Vallahi Hocam olabilir onlarca program denedim Avast denedim bir kere Güvenli modda kaldırdım.
Hocam Avast, Avira vs. çöp antivirüsler. İşte dediğiniz şeyi bu programlar yapıyor. Düzgün bir antivirüs kullanmak isterseniz Kaspersky'ın ücretsizini kurabilirsiniz. Malwarebytes da iş görür de aktif olarak koruma yapmıyor ücretsiz sürümde, sadece tarama yapabiliyorsunuz.

Hocam Avast, Avira vs. çöp antivirüsler. İşte dediğiniz şeyi bu programlar yapıyor. Düzgün bir antivirüs kullanmak isterseniz Kaspersky'ın ücretsizini kurabilirsiniz. Malwarebytes da iş görür de aktif olarak koruma yapmıyor ücretsiz sürümde, sadece tarama yapabiliyorsunuz.

Recep bey ne anlatmak istedi sanırım bilmediğimiz bir virüs veya zararlı yazılım var bir Malwarebytes ile tara dedi peki sorunu bu antivirüs ile çözebilir miyiz?

Recep bey ne anlatmak istedi sanırım bilmediğimiz bir virüs veya zararlı yazılım var bir Malwarebytes ile tara dedi peki sorunu bu antivirüs ile çözebilir miyiz?
Anlatmak istediği şey sistemdeki sorunun bir virüs gerekçesiyle olabileceği, fakat kesin değil. Sadece bir ihtimal, Malwarebytes indirip tam tarama yapabilirsiniz. Sağlıklı olur.

Anlatmak istediği şey sistemdeki sorunun bir virüs gerekçesiyle olabileceği, fakat kesin değil. Sadece bir ihtimal, Malwarebytes indirip tam tarama yapabilirsiniz. Sağlıklı olur.

Haklısınız hocam sağlama alalım işi sorunu düzeltsin sonra kaldırırım bilgisayardan sonuçta bedavaya korumuyor :)

Recep bey, şimdi öncesinde önermiş olduğunuz kaldırma programı Revo Uninstaller ile IObit ile ilgili yazılımları ve dosyaları kaldırdım. Kaldırmadan önce PC'de bir tuhaflık vardı. İlk zaman ben sadece programın kurulu olmasından dolayı sandım. Sorun şöyledi: PC hiçbir programın kurulumunu yapamıyordu aynı şekilde yukarıda attığım görseldeki hataları alıyordum. Kaldırma hatta Denetim Masası bile açılmıyordu ama Revo Uninstaller ile kök IObit dosyalarının köküne kadar kaldırdım, sonra PC'yi yeniden başlattım hata ortadan kalktı. Yani artık herhangi bir programın kurulumu yapabiliyorum.

Bu sorun şu Driver Booster diye bir program var, onun yazılımları ile olduğunu düşünüyorum. Bu arada önerileriniz, yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Twitter sayfanızdan da teknoloji haberlerinizi takip ediyorum Technopat Sosyal'e pek takılmıyorum ama arada oradan da yardım alıyorum. Sizleri çok seviyoruz Recep bey desteklerimiz sizinle olacak :)

Son düzenleyen: Moderatör: