İnanmayanları uyarsanız da onlar imana gelmezler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 4828
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 128
  • Görüntüleme Görüntüleme 7B
Hocam ergen biri ateist olarak ölürse İslam'a göre cehenneme mi gidecek?
Güzel soru, mezheplerden mi kıyas alıyoruz kitaptan mı yoksa direkt mezhepsizim ben kendim yorumluyorum mu dediğiniz noktaya göre hatta ve hatta kurandaki cennet cehennem tanımını algılama şeklinize göre bile değişir. Benim de tekrar etmem yerler var kendi unuttuğum fakat okumaya üşeniyorum.

Allah affedicidir diyip bitirmek lazım.

Cümle içerisindeki "beyninizde tam olarak tanrı algısı yok" kısmı bile bu cümleden anlam çıkarmaya yeterlidir konu sahibi üzerinde yorum yapmak gerekirse neredeyse her gün bu tarz saçma inanç konuları açmakta sorduğun sorulara gelirsek tabii ki ergen bir birey inançlar konusunda araştırma yapabilir ancak bu bireylerdeki ani hormon değişikleri bu araştırmalardan alınan sonucu etkiler hatta bu bireylerin takip ettiği insanlar veya örnek olarak gördüğü daha kişisel olarak tanımadığı insanlar bile etki edebilir bu çok geniş bir pencere ergen bireyler için bu sebeple ergen bireylerin daha tam oturmayan düşünceler ile bu işlere girişip kafasını karıştırması kötü bir durum ortada komik duruma düşmek veya birini komik duruma düşürmek gibi de bir olay yok ergen bireylerin kararları kesin ve istikrarlı değildir bu bilgiyi anlayabildiyseniz yeterli.

İfadeler: 29

Ben orada tek bir cümle kurdum, içinde varsa yoksa 5 10 kelime var. Zaten bu kadar okuma anlamada sorun yaşıyorsanız okumayın çünkü zaten anlamak amacıyla yollanmış bir kitap o diğer dini kitaplar gibi.

Ergen biri matematik yapamaz demiyorum, ergen birinin felsefe yapması mantıksız diyorum çünkü ergenin düşünceleri hızlı değişir ve gelişir mantığı sallar duyguyla cevap verir kendisini de hızlı büyütmek ister burada da bunu görüyoruz zaten, tanrıya asla inanmıyorum diyen bir arkadaş şehadet çekince korkuyor sonrasında da bir ayeti olabilcek en ynalış şekilde yorumluyor. Okumaya laf yok herkes okusun fakat yer ve zaman önemli. Dini kitaplar olgun insanlara hitap eden doğruya yönlendirme amaçlarıdır kendi çapında ve kuran da oku diye başlar.

Deizm şafaklarında gezen bir müslümanım. Herhangi bir mezhebe hacıya hocaya inanmam araştırırım ve özellikle de tartışmasını bilen insanlarla da bu konuları tartışmaya da bayılırım.

Hocam alnınızdan koskocaman bi öpsem sorun olur mu.

Hocam ergen biri ateist olarak ölürse İslam'a göre cehenneme mi gidecek?

Kuranda ergenlikte ve sonrasında inanmayanlar cehenneme gidecek yazıyor. Fakat ben buna inanmıyorum bana göre bir tanrı yok fakat yine de kuranı okuyup araştıracağım.

Kuranda ergenlikte ve sonrasında inanmayanlar cehenneme gidecek yazıyor.
Kitabı anlaman gerekiyor iman etmek için önce, ben doğru anlayacağımı düşünüyorum ve inanmadım diyorsan Allah affetsin derim fakat çok tutarsız konular açman sebebiyle insanlar da neye yoracağını anlamıyor yazıyı.

Kuranda iyi ameller işleyen diğer dinlerden mensup insanları da affedeceği de yazıyor, Bakara 62.

Hocam kuranı okuyup araştırsam yeterli. Zaten mantıksız gelirse inanmam. Kuranı 20 güne bitiririm ondan sonra net kararımı veririm.

Cehenneme gidecek diye de yazıyor. Kısacası ayetler çelişiyor.

Hocam kuranı okuyup araştırsam yeterli. Zaten mantıksız gelirse inanmam. Kuranı 20 güne bitiririm ondan sonra net kararımı veririm.
Hocam Apotemi Türev mi bitiriyorsunuz sindire sindire okuyun işte ilginizi çekenleri.

Hocam apotemi türev mi bitiriyorsunuz sindire sindire okuyun işte ilginizi çekenleri.

Haklısınız hocam. Acele okumaya gelmez. Peki ortalama kaç güne biter kuran? Günde 1 2 saatimi ayırabilirim.

Haklısınız hocam. Acele okumaya gelmez. Peki ortalama kaç güne biter kuran? Günde 1 2 saatimi ayırabilirim.

Düzgün bir kaynaktan Türkçe meali bulunan bir kuran-kerim satın al ve oku her gün düzenli olmasa da yavaş ve sindire sindire bitirebilirsin ortalama 4-5 hafta sürer gibi geliyor.

İfadeler: 29
Belli bir vakit ayırmayın, günde bir sure bitirmeye çalışın ki anlam bütünlüğü bozulmasın, bir saatte sure okusanız iki saat de araştırmaya falan gitse (sonuçda direkt mealden okuduğunuzla kalmayıp sizin de düşünmeniz lazım) bence 2 3 saat yeter gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…