okan

Çalışkan
Herkese merhaba, uzun zamandır kullandığım Inca IKG-452 modeli var elimde, bugün bir şey oldu ve sol shift tuşu dahil onun hizasındaki ve alt hizadaki yani boşluk tuşu ve hizasında ki hiçbir tuş basmıyor. Diğerleri çalışıyor.

USB portu değiştirdim olmadı.
Başka klavye taktım olmadı.

Hatta bazen fare ile masaüstüne tıklarsam bir programa sanki shifte basılı tutmuşum gibi hepsini seçiyor. İnternet tarayıcısında bir sayfaya tıkladığımda yeni pencerede açıyor.

Bazen tuşlar takılı kalmış gibi (123möç.) Sürekli yazıyor kendi kendine bir şeylere tıklıyor gibi bir şeyler açılıyor.

Kaspersky aboneliği var, tam tarama yaptırdım virüs bulmadı. Windows 11 sistem kurtarma gibi bir şeyi var mış. Güncelleme gibi yüklüyor onu yaptım hâlâ sorun devam ediyor. Kafayı yedirtecek bana.

Mesela harflerin üstündeki sayılar, sayı olarak değil altındaki sembol olarak çıkıyor.

Donanımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü başka klavye ve fare de takıp denedim, aynı şeyleri oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba, uzun zamandır kullandığım Inca IKG-452 modeli var elimde, bugün bir şey oldu ve sol shift tuşu dahil onun hizasındaki ve alt hizadaki yani boşluk tuşu ve hizasında ki hiçbir tuş basmıyor. Diğerleri çalışıyor.

USB portu değiştirdim olmadı.
Başka klavye taktım olmadı.

Hatta bazen fare ile masaüstüne tıklarsam bir programa sanki shifte basılı tutmuşum gibi hepsini seçiyor. İnternet tarayıcısında bir sayfaya tıkladığımda yeni pencerede açıyor.

Bazen tuşlar takılı kalmış gibi (123möç.) Sürekli yazıyor kendi kendine bir şeylere tıklıyor gibi bir şeyler açılıyor.

Kaspersky aboneliği var, tam tarama yaptırdım virüs bulmadı. Windows 11 sistem kurtarma gibi bir şeyi var mış. Güncelleme gibi yüklüyor onu yaptım hâlâ sorun devam ediyor. Kafayı yedirtecek bana.

Mesela harflerin üstündeki sayılar, sayı olarak değil altındaki sembol olarak çıkıyor.

Donanımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü başka klavye ve fare de takıp denedim, aynı şeyleri oluyor.
  • Bilgisayarı kapatın ve tüm kabloları çıkarın (güç kablosu dahil).
  • Klavyenin altındaki veya çevresindeki toz ve kalıntıları temizlemek için yumuşak bir bez veya hava spreyi kullanın. Özellikle tuşların etrafında birikmiş kirleri kontrol edin.
  • Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS’a girmek için bilgisayar açılmadan önce ilgili tuşa (genelde F2, Del ya da Esc) basın. Burada klavye tuşlarının çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Eğer burada da sorun yaşıyorsanız donanımda veya BIOS’ta bir sorun olabilir; bu noktada ek yardım alın.
  • Windows'ta "Ayarlar" menüsüne gidin ve "Erişebilirlik" bölümüne tıklayın. "Klavye" seçeneğine gidin ve tüm özel klavye ayarlarının kapalı olduğundan emin olun (örneğin, "Tuşlar Gecikmeli" ve "Tuşlar Yavaş" ayarlarını kontrol edin).
  • Klavye sürücülerini kontrol edin. "Aygıt Yöneticisi"ni açın, "Klavye" bölümünü bulun, klavyenizi sağ tıklayarak "Sürücüyü güncelle" seçeneğini seçin. İlgili sürücünün en güncel versiyonuna sahip olduğunuzdan emin olun.
  • Eğer sorununuz hala devam ediyorsa, klavyenin fabrika ayarlarına döndürme işlemini yapmaya çalışın (klavanızın kullanıcı kılavuzunda bu bilgi olabilir).
  • Son çare olarak, işlemci veya anakart ile ilgili bir sorun olabileceğini göz önünde bulundurup, bir bilgisayar teknisyenine başvurun.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeye çalışın. Eğer ilerleme kaydedemezseniz, başka detaylar veya ek sorunlarınız varsa bildirin.