Makaleler
24
Yazılım eklerken fark ettim bunu.
Normalde "İndir" sekmesine yeni yazılım eklerken sadece bir link eklemek mümkün. Fakat çapraz platform destekli yazılımlarda bununla başa çıkmak kafa karıştırıcı aslında.
Bunun için aklıma iki farklı çözüm yolu geldi.

1. Tüm indirme platformlarını oluşturma sayfasında eklemek. İndir sekmesinde arayüzü revize etmek.
Buna tam olarak nasıl pratik örnek vereyim bilemedim. Ama en yakın örneği KDE Gear üzerinden göstereyim:

1726511273468.webp

2. Indir butonundakı linkleri kullanıcının User-Agent'ine uygun biçimde değiştirmek.
Bu üsttekinden daha minimal çözüm. Böylece her platformdan gelen kullanıcı kendi sistemine uygun yazılımı kurabilir.

Ne düşünüyorsunuz bu konuda? Evet, indir bölümü az kullanılıyor ama böyle erişilebilirliği kolaylaştıran özelliğin olmaması kötü olurdu.

Artı 10 Eksi
2. Indir butonundakı linkleri kullanıcının User-Agent'ine uygun biçimde değiştirmek.
Bu üsttekinden daha minimal çözüm. Böylece her platformdan gelen kullanıcı kendi sistemine uygun yazılımı kurabilir.

Ne düşünüyorsunuz bu konuda? Evet, indir bölümü az kullanılıyor ama böyle erişilebilirliği kolaylaştıran özelliğin olmaması kötü olurdu.
Bu çok mantıklı değil, önceliklendirilebilir ancak Linux kullanıcılarının bir kısmı Windows user-agent'ı kullanıyor, dolayısıyla linkleri değiştirmek yerine önceliklendirmek daha mantıklı.

Ben genelde eklediğim yazılımın açıklamasına farklı platformların indirme linklerini koyuyorum. Ve evet, bunu desteklediğimi de söyleyebilirim. Örneğin Steam. Bakıyorsunuz, Mac ve Linux için desteği var ama linkleri açıklamada yok. Dediğiniz şekilde düzenlense iyi olur açıkçası.

Kullanmalarının özel bir sebebi var mı? İlk defa duyuyorum.
Librewolf Resist Fingerprint gizlilik ayarı kullanıyor. Bu yüzden.
Bu çok mantıklı değil, önceliklendirilebilir ancak Linux kullanıcılarının bir kısmı Windows user-agent'ı kullanıyor, dolayısıyla linkleri değiştirmek yerine önceliklendirmek daha mantıklı.
Onu useragent.js bypass edebiliyor aslında. Ama bir alternatif olarak koydum.