Öncelikle bilindiği üzere Epic Games Launcher üzerinden oyun indirmek ve güncelleme yapmak zaman zaman sorunlu olabiliyor. Özellikle indirme hızlarının, diğer platformlara kıyasla oldukça düşük kalması birçok kullanıcı için can sıkıcı bir durum oluşturabiliyor. Hatta bu durum o kadar yaygın ki, sırf bu yüzden Epic Games üzerinden oyun satın almayan tanıdıklarım bile var. Bu rehberi hazırlamamdaki amaç da tam olarak bu soruna yönelik çözüm ve iyileştirme yöntemlerini derlemek.

Adım 1: İndirme hızı sınırı koymak​

Evet kulağa garip gelebilir ancak bu gerçekten işe yaradığı iddia edilen yollardan birisi.
  • Öncelikle Epic Games Launcheri açın.
  • Ardından sağ üstte bulunan profil ikonuna tıklayın.
  • Ayarlar düğmesine tıklayın.
  • "İndirmeler ve Yüklemeler" -> "İndirme Ayarlarına git"
  • Güncellemeler, Yeni yüklemeler, Oyun oynarken kısımlarının hepsini "10000" olarak ayarlayın.

Adım 2: DNS ayarlarını değiştirmek​

Bazı durumlarda internet servis sağlayıcısının varsayılan DNS sunucuları Epic Games bağlantısında yavaşlama veya gecikmelere neden olabiliyor. Bu yüzden daha hızlı ve stabil DNS sunucularına geçmek indirme hızını olumlu etkileyebiliyor.

Epic Games için kendi önerdikleri DNS ayarı.

Adım 3: Epic Games yapılandırma (İni ayarı) düzenlemek​

Bazı kullanıcılar, Epic Games Launcher’ın indirme motoru ayarlarını manuel olarak düzenleyerek daha stabil veya daha hızlı indirme performansı elde edebildiklerini belirtmektedir. Bu yöntem, doğrudan launcher’ın yapılandırma dosyasına küçük optimizasyonlar eklemeyi içerir.

Dikkat: Bu adımı uygulamadan önce Epic Games Launcher’ın tamamen kapalı olduğundan emin olun.
  • Şu klasöre gidin:
  • C:\ProgramData\Epic\EpicGamesLauncher\Data\Saved\Config\Windows
  • Burada Engine.ini dosyasını bulun.
  • Dosyayı Not Defteri ile açın.
  • En altına aşağıdaki satırları ekleyin:
Kod:
[HTTP]
HttpTimeout=10
HttpConnectionTimeout=10
HttpReceiveTimeout=10
HttpSendTimeout=10

[Portal.BuildPatch]
ChunkDownloads=3
ChunkRetries=20
RetryTime=0.5
  • Dosyayı kaydedin.
  • Epic Games Launcher’ı yeniden başlatın.

Adım 4: Donanımsal kontrol​

Epic Games indirme hızları sadece yazılımsal ayarlardan değil, kullanılan internet bağlantısının kalitesinden de doğrudan etkilenir. Özellikle Wi-Fi bağlantılarında kopma, dalgalanma ve hız düşüşleri daha sık görülebilir. Bu yüzden mümkünse Ethernet (kablolu bağlantı) kullanmanız önerilir.
  • Eğer Wi-Fi kullanıyorsanız, mümkünse Ethernet kablosuna geçiş yapın.
  • Ethernet kablosunun modeme ve bilgisayara tam oturduğundan emin olun.
  • Eski veya hasarlı kablolar hız düşüşüne neden olabilir, gerekirse kabloyu değiştirin.
Not: Kablolu bağlantı, özellikle indirme sırasında daha stabil ve sabit hız sağlar. Bu da Epic Games indirmelerinde dalgalanmayı azaltabilir.

Okuduğunuz için teşekkürler, ilgili sorularınızı etiketleyerek sorabilirsiniz.

eFmVQ6Yy.webp

Son düzenleyen: Moderatör: