Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Bant genişliğini tamamen kullanırsan diğer istemcilerin erişmesi doğal olarak güç olacaktır.

İnternet bağlantını bir otoban gibi düşün. 10 şeritli olsun. Sen oyun indirirken 10 şeritten de aktif olarak araç geçirirsen, bu otobanı kullanmak isteyen diğer istemcilerin kaza yapmadan otobana dalması güç olur çünkü trafik akıp gidiyor ve şeritler tamamen dolu.

Ha paket önceliği ayarlamak istersen, yani otobandaki şeritlerden öncelikle hangi araçların geçeceğine karar vereyim diyorsan, SQM (Smart Queue Management) destekleyen bir router kullanıp router arayüzünden bunu aktifleştirmen gerekir.

Onun dışında senin senaryonda hiçbir mantıksız durum yok, olağan akışında devam ediyor :)
Bant genişliğini tamamen kullanırsan diğer istemcilerin erişmesi doğal olarak güç olacaktır.

İnternet bağlantını bir otoban gibi düşün. 10 şeritli olsun. Sen oyun indirirken 10 şeritten de aktif olarak araç geçirirsen, bu otobanı kullanmak isteyen diğer istemcilerin kaza yapmadan otobana dalması güç olur çünkü trafik akıp gidiyor ve şeritler tamamen dolu.

Ha paket önceliği ayarlamak istersen, yani otobandaki şeritlerden öncelikle hangi araçların geçeceğine karar vereyim diyorsan, SQM (Smart Queue Management) destekleyen bir router kullanıp router arayüzünden bunu aktifleştirmen gerekir.

Onun dışında senin senaryonda hiçbir mantıksız durum yok, olağan akışında devam ediyor :)

Çözüm

Fiber'in avantajı ne o zaman? @Caner Uncu

Bu durum bağlantı türünle alakalı değil. xDSL de olsa, FTTx de olsa sen bant genişliğin kadar interneti sömürebilirsin. FTTx altyapıların avantajı yüksek bant genişliği sunulabilmesi çünkü veriler fotonlarla iletiliyor. Gecikme az ve iletim hattının kapasitesine göre Gbps seviyelerine daha kolay çıkılabiliyor + FTTx bağlantılar pasif bağlantılardır.

Senin durumundaki senaryo, belli bir debide akan çeşmeden akarsu seviyesinde debi istemek. Bu da ne yazık ki fizik kurallarına göre pek mümkün değil.

Hocam, siz SQM/QoS yaparak oyun indirirken diğer cihazlardan rahatça indirme yapabilirsiniz. Ben de şu an VDSL kullanıyorum. OpenWrt X86 cihazımda internet hızımın %10 altını girdim. @dex hocamın anlattığına benzer bir mantık; siz de bant genişliğinden biraz pay bırakıyorsunuz. Bu şekilde diğer cihazlarda internete çıkabiliyor şu anki modem modeli nedir? Bir de bufferbloat testini yapar mısınız?