Infinity 401 bridge modda IP vermiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dogac
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    bridge

Dogac

Çalışkan
Merhaba,

Evde maalesef Kablonet DOCSIS 3.0 standardında internet var ve Kablonet bildiğiniz gibi modemi değiştirmeye izin vermiyor. Router fonksiyonu rezalet çalıştığı için TP-Link Archer X55 Pro modelini aldık. (not: Bu modemin Wi-Fi 7 desteği ve OpenWrt desteği yok bunu baştan belirteyim, sorun çözülür de bu modemi almaya kalkarsanız bu sebeplerden dolayı 2025 yılında alınmaması lazım, çok güzel bir indirim olduğu için her türlü Netmaster'dan iyidir diye aldık.) lakin;

Netmaster'da firewall off, Wi-Fi off, bridge Mod'a aldığımda modem hiçbir şekilde TP-Link'e IP vermiyor.

TP-Link'de MAC adresini elle girdim (toplamda 4 MAC adresi denedim, 3 tanesi zaten Netmaster'ın) fakat yine de internet bağlantısı yapılamadı, modemin tüm ışıkları yeşil olmasına rağmen Router'ın internet erişimi yok, yeşile dönmesi gereken LED sarıda kalıyor.

Modeme toplamda 5 factory reset, routera 3 factory reset atmakla beraber olabilecek bütün kombinasyonları denedim.

Şimdi ne yapacağız? Ne tavsiye edersiniz? Netmaster Infinity'i router modunda bırakıp diğer routerı bağladığımda internete TP-Link ile girebiliyorum bu arada, tabii amacım kesinlikle bu değildi.

Fırlatıp atabilirsiniz. Aynısı bende de vardı ne yaptıysam beceremedim, dikdörtgen olması dışında özelliği yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Infinity’de DHCP inactive yeni routerda DHCP aktif mi?

Infinity’de DHCP inactive yeni routerda DHCP aktif mi?
Evet. Yani en son şöyle denedim, infinity'de dhcp inaktif edildi, wireless kanalları kapatıldı, router ile çakışmayacak şekilde IP değiştirildi (IP değiştirme önce infinity sonra router üzerinde ayrı ayrı denendi) firewall kapatıldı, her şey yolunda görülüp bridge moda alındı ama nafile. Bu arada başka başka yerlere IP vermeye çalışmasın diye arkadaki porta sadece router takılı iken aç kapa yapılıyor.

Aynı modem var elimde router bağlamaya izin vermiyor hiçbir şekilde.
Siz ne zaman bağlatmıştınız interneti? Komşu ile denk geldik konuyu onu açtım, o bağlatalı 2 sene falan oluyormuş, 2023 ve sonraki yıllarda bağlatanların bridge moda alıp router kullanamayacağını söyledi ama bilginin kaynağı belli değil, pek güvenemedim sözüne.

Infinity 401'e 2023'ten sonra geçmiştik diye hatırlıyorum. Eski modem dursaydı denerdim onda.

Artık modemin WAN sayfasına girdiğimde ip de göremiyorum, İnternete çıkışım tamamen kesildi, kabloneti aradığımda da otomatik olarak bölgemizde yayın arızası yaşandığı, en kısa sürede giderileceği mesajı çıkıyor, hadi hayırlısı.

Ben sanırım İstanbul'un merkezinde olduğum için böyle rutin arızalar pek almıyorum ama başka kullanıcılar çok alıyor diye duymuştum.

Bu sabah bağlantı sorunu düzelmiş görünüyordu, bridge tabi çalışmadı, hemen çıkıp Huawei BE3600 Router alıp denedim, gene sonuç yok. Ben pes ediyorum, KabloNet'in Netmaster Infinity 401 cihazını bridge moda alacak yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum. Artık taahüt bitimini bekleyeceğiz mecburen. Bridge modundaki ısrarım da yüksek ping ve routerın aslında bir cihaza anca yetecek gücünün olmasıydı. 2025 yılında hala böyle leş cihazlara muhtaç bırakıyorlar inanılır gibi değil. İyi bir router fiyatını bir yıla yayınca zaten daha iyi bir fiber aboneliğe geçebildiğimi fark ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…