shyzeq

Başarılı
Yakın zamanda Xiaomi AX3000T routerını aldım ve OpenWrt kurdum fakat Kablonet modemini bridge moduna aldıktan sonra bağlantıyı nasıl yapmam gerekiyor? Çünkü hiçbir şekilde internete bağlanamadım.

Hangi portu bridge ettin? Kablonet modeminde bridge ettiğin portu AX3000t WAN portuna takıp PPPoE bilgilerini girmen lazım.
Hocam hangi port olduğu fark ediyor mu? Bağlantıyı ana modemin lan girişlerinden birine takıp routerı'ın wan portuna taktım fakat openwrt DHCP modunda olmasına rağmen internet gelmedi. İnternetim DOCSIS 3.0 olduğu için galiba PPPoE olarak kullanamıyorum ama yanlış biliyor olabilirim.

Hocam hangi port olduğu fark ediyor mu? Bağlantıyı ana modemin lan girişlerinden birine takıp routerı'ın WAN portuna taktım fakat OpenWrt DHCP modunda olmasına rağmen internet gelmedi. İnternetim DOCSIS 3.0 olduğu için galiba PPPoE olarak kullanamıyorum ama yanlış biliyor olabilirim.

Bridge mod doğru ayarladığına emin misin? Amacın Kablonet modemi çalışırken bir yandan AX3000t AP modunda mı kullanmak?

Bridge mod doğru ayarladığına emin misin? Amacın Kablonet modemi çalışırken bir yandan AX3000t AP modunda mı kullanmak?
Hocam kablonetin modemi sadece routera interneti sağlayacak, tüm her şeyi router yapacak şekilde ayarlamaya çalışıyorum.
1774437589277.webp

Buradan sadece Bridge moduna aldım, başka bir işlem yapmadım modem üzerinde.

Hocam Kablonet'in modemi sadece routera interneti sağlayacak, tüm her şeyi router yapacak şekilde ayarlamaya çalışıyorum.

Anladım AX3000t DHCP'yi kapat Kablonet modeminin lan portundan AX3000t lan portuna bir kablo çek ya da AX3000t ayarlarında acsespoint modu varsa o moda al.

Anladım AX3000t DHCP'yi kapat Kablonet modeminin lan portundan AX3000t lan portuna bir kablo çek ya da AX3000t ayarlarında acsespoint modu varsa o moda al.
Direk router'ın wan portuna bağlamam gerekmiyor mu hocam? Ve dediğiniz gibi yaptığımda yine Zapret, reklam engelleyici v.b. kullanabilir miyim bu yöntemle?

Hocam bridge moduna almama rağmen her şeyi denedim ama olmadı, ana modemin tüm firewall ayarlarını devre dışı bırakıp routerı DMZ adresine atadım yine zapreti kullanamaz mıyım?
Bridge moda alıp pppoe bilgilerini yeni router’a gir yeni cihazda vlan etkin ise kapat kapatılmıyorsa değer kısmına 35 yerine 0 yaz, o şekilde ip alır sanırım.