Çözüldü Infinity 401 köprü moduna alındığında Keenetic Hopper DSL internete bağlanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

whildex

Gelişen
Yer
Edirne
Başlıkla belirttiğim üzere Kablonet'in Infinity 401 DOCSIS 3 bağlantılı modemini kullanmaktayım. Keenetic Hopper DSL modem + router satın aldım. Kablonet modem LAN 1'den Keenetic WAN'a oradan LAN 1'den PC'ye giriş yaptım. Keenetic kurulumunu yaptım aktif olarak internet kullanıyorum burada bir problem yok. Şu an router + router olarak kullanıyorum sorunum burada başlıyor.

Ben interneti Keenetic'te sonlandırmak istiyorum. Şu anda hem Kablonet'in hem de Keenetic'in arayüzüne erişebiliyorum. Kablonet'i arayüzde bulunan router modundan güvenlik duvarını kapatıp bridge mode alıyorum. Daha sonrasında o moda geçtiğini doğrulamak için doğrudan bağlantı yapıp arayüze girdiğimde bridge mode geçtiğini, tüm değerlerin N/A olduğunu görüyorum ama bunu yaptıktan sonra Keenetic'in üzerinde bulunan dünya simgesine ışık gelmiyor doğal olarak internete çıkış yapamıyorum.

DOCSIS 3 kullandığım için PPPoE bilgilerim yok. Sanıyorum UyduNet interneti Mac ID üzerinden veriyor. Modem Mac ID'sini Keenetic ISP ayarlarına giriyorum yine internet alamıyorum. Keenetic müşteri hizmetleri AnyDesk ile bilgisayarıma bağlanarak tüm kontrolleri sağladı kendileri tarafında bir problem olmadığını belirtti. UyduNet'i arayıp bu konu hakkında bilgi verdiğimde kendilerinin teknik bilgilerinin yetersiz olduğunu bu konuda yardımcı olamayacaklarını belirttiler. Kaç gündür uğraşıyorum bir sonuca varamadım ne yapmam gerekli bu konuyu nasıl çözebilirim? Başına gelen bilen eden varsa yardımcı olursa çok mutlu olurum iyi Sosyaller.

@Recep Baltaş abi canını yerim bir el at kurban olayım. “Netmaster 1 cihaza WAN IP verdikten sonra kapanip açilmadan digerine vermiyor. Keenetic cihaziniz islemleri yaptiginiz halde IP alamadiysa Netmaster modemi kapatip açin ve Keenetic harici hiçbir şey bagli olmasin. Bu sekilde IP alacaktir.” yazmış birisi denedim ondan da sonuç alamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar günlerdir ben de bu konu üzerindeyim ve geçmiş deneyimlerime dayanarak size bir tüyo vereyim.

Infinity 401 denen g*rizekalı DOCSIS 3.0 koaksiyel modem kendisinin bridge moda alındığını anlamak için bir gece kadar zamana ihtiyaç duyuyor...

Biliyorum çok garip, biliyorum şaka gibi ama gerçek bu...

Modemi bridge mode a alınca aynı anda mesela Keenetic Viva ya da Mercusys MR70X'in uplink'ine bağlayınca "bağlantı yok" hatasını alıyorsunuz ve bu routerların değil tamamen Kablonet'in modeminin suçu... (ve yine ilgnçtir ki bu hatayı modemin tüm ışıkları maviden sarıya dönmüş yani ışıklara göre oturmuş, IP almış olarak görünmesine rağmen yaşıyorsunuz, yaşıyoruz...)

Zira modemi bridge moduna alınca ne zaman arkasındaki portlardan birine Ethernet kablosu (CAT 5 - CAT 6 vs) taktığınızda real IP ile bilgisayarınızın nete çıktığını, bilgisayarın Ethernet kartının öncekinden farklı olarak 192.168.0.*'li değil direkt olarak real yani o bilgisayarla whatismyip.com vb sitelere girdiğinizde gördüğünüz IP ile aynı IP'yi aldığınızı görürseniz bu iş o zaman olmuş demek oluyor...

Kolay gelsin...
Hocam aynı sorundan ben de çekiyorum. Statik IP aldım CNG havuzundan çıktım fakat port açsam da açılmıyor. DMZ bile aktif etsem olmuyor, kafayı yemek üzereyim. Köprü olayını hiç denemedim. Siz denemişsiniz olmamış. Boşuna denemek istemedim okuduktan sonra.

DOCSIS'te bildiğim kadarıyla üreticinin de izin vermesi gerekiyor bu IP konusuna. Zamanında ben ne yaptıysam DOCSIS modeli bridge moduna alamamıştım. Uydunet'in de bu Infinity ile gizli bir anlaşması olabilir... O yüzden başka modem markası bile sokmuyorlar piyasaya.

Önerim Keenetic'i sıfırlayıp, DOCSIS'e bağlayıp sıfırdan kurman yönünde. Kurulum esnasında ayarlama yapabilir belki.

Vallahi 1 haftadır o kadar çok şey denedim ki pes ettim diyebilirim ben de. Sorunu çözebilen olursa konuya yazarsa çok sevinirim, biz de deneriz en azından.

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim abi, dediğim gibi ne denediysem sonuç alamadım. Niye bu kadar zorlaştırıyorlar niye bu kadar saçma bir bağlantı şekli var gerçekten anlamak güç. Keenetic'i sıfırlayıp DOCSIS WAN bağlantısına alıp daha sonrasında müşteri hizmetlerinden bridge mode almalarını talep edeceğim. Sonrasında tekrar kurmaya çalışacağım ama modem sıfırlamaktan da müşteri hizmetleriyle görüşmekten de o kadar yoruldum ki. Tekrar ne zaman denerim bir fikrim yok. Çözebilirsem tekrar cevaplayacağım konuyu.

Merhaba modemimi H&D olan model ile değiştirdim, üretici firma ile iletişime geçtim ama maalesef bir şey yapmıyorlar, anlamıyorlar. Boşuna uğraştığımı anladım ve saldım siz bir çözüm bulabildiniz mi?

Selamlar, ben fena taktım kafayı bu işe ben bu keenetic'i kullanacağım. Kablonet sağolsun 1 yıllık sözleşmem olduğu için cayma bedeli olarak 4.500tl gibi bir fiyat çıkardı ) zaten 100/20 mbps hız alıyordum bugün türkneti aradım dedim bana vdsl bağlantılı internet lazım başvuru yaptım aynı hızı veriyor. Evet kabloneti iptal ettirmeden bir internet daha bağlatıyorum eve (kablonet sağolsun kablotvde kullandığımız için onu tv bedeli olarak ödemeye devam edeceğim gerekirse evdeki akıllı cihazları lanet infinity 401'e bağlayacağım bilgisayarımı türknet bağlandığında keenetic'e bağlayacağım. Kablonet'in kendinden haberi yok gerçekten müşteri hizmetlerinin teknik bilgisi yerlerde. Tüm müşterileri bu docsis lanetinden Allah kurtarsın fiber gelirse tekrar dönerimde bu modemi kullanmak için eve 2. bir internet sağlayıcısı bağlatıyorum resmen

Gelişmelerden haberdar edersen çok sevinirim , eğer portlar aktif olursa ne yaptığını da söylersen çok iyi olur . Sen hangi işlem için port açıyordun ben Rust sunucusu için.

Gelişmelerden haberdar edersen çok sevinirim , eğer portlar aktif olursa ne yaptığını da söylersen çok iyi olur . Sen hangi işlem için port açıyordun ben Rust sunucusu için.
İlk hedefim interneti keeneticte sonlandırıp ip aldırabilmek ben hiç bir işlem yapamadım bağlanamadığım için keenetic üzerinden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…