21611

Becerikli
Şu anlık öğretmen olma hayalindeyim. Bölüm sonunda yine öğretmen olmak istersem formasyon ile öğretmen olmayı planlıyorum. Kararım değişirse başka imkanlarım da olur en azından öğretmenliğe göre ama sorun şu ki edebiyat sevmiyorum. Lisede tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı dersleri bana her zaman eziyet gibi geliyor. LGS'de de en düşük Tarih yapmıştım. Yine de okumalı mıyım, emin değilim.

Şu anlık öğretmen olma hayalindeyim. Bölüm sonunda yine öğretmen olmak istersem formasyon ile öğretmen olmayı planlıyorum. Kararım değişirse başka imkanlarım da olur en azından öğretmenliğe göre ama sorun şu ki edebiyat sevmiyorum. Lisede tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı dersleri bana her zaman eziyet gibi geliyor. LGS'de de en düşük Tarih yapmıştım. Yine de okumalı mıyım, emin değilim.
- Edebiyat sevgisi: Eğer Edebiyat derslerine ilginiz yoksa, İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünün sizi tatmin etmeyebileceğini düşünmelisiniz. Bölüm zorluğuyla ilgili düşüncelerinizi göz önünde bulundurun.

- Öğretmenlik hedefi: Eğer öğretmen olmayı istiyorsanız ve bu alanda ciddi bir istek duymuyorsanız, daha uygun bir bölüm seçebilirsiniz. Eğitim Fakültesi'nde başka alanlar veya pekiştirici programlar araştırabilirsiniz.

- Gelecek alternatifleri: Edebiyat dışında başka alanları veya kariyer yollarını düşünün. Örneğin, tarihi sevmediğiniz için mesleki olarak ilgili olmadığınız bir alanda eğitim almak, sizi süreç içinde zorlayabilir.

- Kendi ilgi alanınızı keşfedin: Edebiyatın dışında ne tür dersler ya da alanlar ilginizi çekiyor? Kendi ilgi ve yeteneklerinizi göz önünde bulundurarak karar vermeye çalışın.

- Danışmanlık: Kariyer planlaması için bir akademik danışmanla görüşebilir, farklı bölümler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Sonuç olarak, bölümü seçerken kendi ilgi ve hedeflerinizi iyi değerlendirin. Eğer Edebiyat sizin için doğru bir seçim değilse, alternatifleri düşünmek daha faydalı olabilir.