Arkadaşlar selam, bu yil Yalova'da bilgisayar muhendisligi'ne yerlestim ve bolum en az %30 İngilizce bir program oldugu icin hazirlik egitimi var.
Ben halihazirda tahmini olarak A2/B1 seviyesinde bir İngilizce'ye sahibim, daha once Erasmus yaptim lisede, yani oyunlarda iletisim kurabiliyorum, insanlarla dar bir kelime dagarcigim icerisinde de olsa rahatça sohbet edebiliyorum cok da fazla kelime bilgim vs. yok.
Bu yuzden hazirlik okumak istedim yani ingilizcemi cidden iyilestirmek icin 1 sene vermek bana mantiksiz gelmedi, ustune bir de sehirden pek emin olamadim ve en azindan hazirlik surecinde sadece dil dersleriyle sehre de uyum saglayabilecek miyim diye baksam daha tatli olur gibi geldi. Eger saglayamazsam MYO ile yatay gecisle memleketime donmeyi dusunuyorum cunku. Puan olarak cok daha dusuk Yalova'dan.
Fakat aklima takilan bir soru var, ben hazirlik okumak istedigim halde muafiyet sinavina yine de girmeli miyim? Yani seviyemin tespit edilip onun ustune konularak egitim verildigi senaryolar var mi? Varsa cunku muhtemelen direkt beni tarihin en basindan İngilizce ogretilen sinifa atacaklar ve cok bombos dersler gorecegim benim icin. Kidemli bilgilerinizle aydinlatacaginiz icin simdiden cok teşekkürler.