@Atahan, zevk alabiliyorsaniz ne yaptiginiz onemli degil. Yeter ki dille kagit kalemle ugrasmadiginiz bir anda bile baginiz olsun.
Dil bilgisi icin net bir sira cizmek ne kadar dogru olur bilemedim. Maruz kaldiginiz sure zarfinda bazi kurallari istemsiz ogrenmeye baslayacaksiniz zaten. Tense'lerden baslanabilir. Bir gun baglac calisirsiniz mesela. Diger gun baska bir yapi. Yapay zeka ile bunda da paslasabilirsiniz. Atiyorum "Bana A2 ve B1 seviyesi dil bilgisi basliklarini verir misin?" dediginizde gun gun liste yapiyor. Iyi de anlatiyor, etkinlik falan da hazirliyor. En azindan ben calismaya oyle baslamistim ve gayet de yaradi.
Tek diyecegim kagit ustu bilgilere fazla takilmak yerine kullanmaya calisin sadece. Turkiye egitim sistemindeki gibi sunun farki sudur, sunun farki boyledir diyip gecmeyin. O kagida yazdiginiz orada kaliyor. Onemli olan kullanabilmek. Bunu fark etmeden de ogreniyorsunuz yeterince hasir nesir olursaniz. Beynin ikinci dilde dusunmesine izin verin. Gerekirse surekli hata yapin, hepsi ogrenme cabasi. Zaten cogu kisi gunluk hayatta dil bilgisini dort dortluk konusmuyor. Bu ornegi vermek ne kadar dolu bilmiyorum ama mesela AAVE gibi aksanlar var. Bu normalde Afro-Amerikan aksanidir. Bu aksanda dil bilgisi kurallari ihlal edilebiliyor ve dogru sayiliyor. Yeni neslin kullandigi cogu kelime bu aksandan cikmistir mesela, rap kulturu ve sosyal medyanin cok buyuk bir etkisi var. Finna, you was, flexing, cap, lit gibi kavramlar bunlara ornek. Tabii, cogu hala dil kurallarina gore hatalidir ama bazilari lugata girdi bile. Yani dil yayginlastikca degisebilen bir sey ve zamanla egilip bukulebiliyor.
Yani yeter ki istikrarli devam edebilin ve aktif uretimde de bulunmaya calisin.