İngilizce nasıl geliştirilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Torukojin Kaneki
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 39
  • Görüntüleme Görüntüleme 763
  • Etiketler Etiketler
    nasıl
Üzdünüz hocam. İngilizce hocamda çeviri kulübü açmıştı ona da katılacağım. Teşekkürler.

Şu anlık telefonum yok ama BlueStacks'e indirebilirim galiba. Sitcom falan izlemek nasıldır hocam? How ı met ur mother, mesela?
ANKI'nin PC versiyonu da var, ben telefon hep yaninda olur diye demistim. Sitcomlar super olur, ilgi alanina gore How I meet ur mother, The Bing Bang theory gibi anlasilir olanlar ise yarar. Bunun disinda BBC ve CNN haber kanallari da iyidir.

Ayrica Oxford Picture Dictionary ( OPDi ) cok kalitelidir, PC programidir. Basili sozluk değil. Kesinlikle bakmalisin. Korsana karsiyiz tabii.

Evet var olan bir şey, ama tam anlamıyla İngilizce öğrenmek kesinlikle denmez. Pratik İngilizcesi oluyor, yani günlük konuşmalara aşinalık.

Hani yeni doğmuş bir çocuksun, 4, 5 yaşına kadar İngilizce konuşuluyor çevrende öyle öğreniyorsun gibi.

Üzdünüz hocam. İngilizce hocamda çeviri kulübü açmıştı ona da katılacağım. Teşekkürler.
Üzülme, tam aksine seni motive etsin saldır direkt.

Artık gençler ikinci bir dile sahip olmalı bu dünyanın her yerinde geçerli bir olay.

Şakasına demiştim zaten. Dil öğrenmek hoşuma gidiyor teşekkürler. Zaten, 9. sınıfta pek de yeni kelime öğrenmiyoruz şu anlık aksine dedikleriniz de işime gelir.

First, set your device's language to English. The more you're exposed to that language, the faster you'll improve. Second, study the grammar. Then, learn plenty of words to expand your vocabulary.

Şakasına demiştim zaten. Dil öğrenmek hoşuma gidiyor teşekkürler. Zaten, 9. sınıfta pek de yeni kelime öğrenmiyoruz şu anlık aksine dedikleriniz de işime gelir.

Cümle yapısı zaten bir dilin en önemli şeyidir, temelidir. Zamanları öğrenmeden önce pratik dil sahibiydim. Hani konuşuyordum ama cümle kurmada hiç iyi değildim, fakat gündelik cümlelerde gayet başarılıydım. Oturdum 3, 4 ay boyunca zamanlara kastım kendimi bayağı. Sonrasında girdiğim bir diyalog oldu oyunda, ana dil gibi akıcı ve net konuşmaya başladığımı gördüm. Çok sevinmiştim çok motive etmişti beni çünkü dilediğin kadar ezbere ve pratik bir şekilde konuş, yapıyı anlayıp karışık cümleler kurmaya başladığın zamanki zevki hiçbir şey veremez.

En keyifli yanı C1 seviyeye geldiğinde oyunların dil seçeneği kısmına bakmanın umurunda bile olmamasıdır.

Siz dil mi seçtiniz hocam lisede bölüm olarak?

Siz dil mi seçtiniz hocam lisede bölüm olarak?

Yok ben dil okumadım, 2013'te GTA 5 çıkmıştı, hikayeden hiçbir şey anlamıyordum ve konsolda oynadığım için o dönem yama da yapamıyordum. Yama yoktu da zaten.

Bende bu duruma sinirlenip kendi kendime İngilizce öğrenmeye başlamıştım. Ancak 2015'in sonuna doğru çok iyi bir seviyeye gelebilmiştim fakat bana yardımcı olan hoca bir kuzenim de vardı.

Just consume English content.
I absolutely agree. Being exposed to that language during this process not only accelerates learning, but also allows you to gradually grasp its logic. I intentionally said to be exposed to that language.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…