İngilizce nasıl geliştirilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Morv
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 122
  • Etiketler Etiketler
    geliştirme

Morv

Uzman
14 yaşındayım, yarın LGS sınavına gireceğim. B2 seviye İngilizce konuşabiliyorum. LGS sonrası İngilizcemi geliştirmek istiyorum. Sizce İngilizcemi ne gibi yollarla geliştirebilirim?

B2 seviye İngilizce konuşabilmek??

Bunun bir tık üstü zaten akademik düzey oluyor. Senin düzeyine göre, eğer advanced isen, çok da gelişecek bir durumun yok demektir

14 yaşındayım, yarın LGS sınavına gireceğim. B2 seviye İngilizce konuşabiliyorum. LGS sonrası İngilizcemi geliştirmek istiyorum. Sizce İngilizcemi ne gibi yollarla geliştirebilirim?
Kullandığın teknolojik aletlerin dilini İngilizce yap. İzlediğin dizi/filmleri türkçe altyazılı izle. Oynadığın oyunları ingilizce oyna. İngilizceni geliştirmen için İngilizceye maruz kalman gerek.

Gerçekten seviyen B2 ise sen buraya tavsiyeler yaz da faydalansın ihtiyacı olanlar.

İstediğin kadar oturup kağıt üzerinde çalış, belli bir yerden sonra ilerleme kat edemezsin. Ben 2016'dan başlayarak 3 yıl boyunca İngilizce kursuna gittim, okullarda da İngilizceye hep ekstra özen gösterdim, oyunları İngilizce oynardım. Ne zaman ki yabancı insanlarla 7/24 oynar oldum işte o zamandan itibaren İngilizcem deli gibi level atladı. Ben bu kadar özen göstermeme rağmen konuşmam akıcı değildi konuşulanların hepsini anlamazdım. Şimdi konuşmam inanılmaz derecede akıcı ve konuşulanları çok iyi anlıyorum, dizi izlerken altyazıları açmıyorum. Üstüne lisedeyken İngilizce bölüm okusam zorlanır mıyım derdim. Şimdi İngilizce bölüm okuyorum ve derslerim çok iyi durumda. Yabancı insanlarla tanış, arkadaş ekle, sürekli onlarla oyna. İyi insanlarsa sosyal medyadan ekleş oradan yazışın gün içinde. Asıl farkı böyle görürsün bence, ben bu şekilde ilerleme kat ettim.

Zaten B2 isen daha gelişmene çok gerek yok, sadece aksanını geliştirebilirsin bir de belki kelime dağarcığını daha çok arttırabilirsin.

Zaten B2 isen daha gelişmene çok gerek yok, sadece aksanını geliştirebilirsin bir de belki kelime dağarcığını daha çok arttırabilirsin.
aksanım olabilir aslında biraz sert bir aksanım var ama nasıl geliştiririmki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…