Bir şey daha ekleyeyim: Dile maruz kalmak çok önemli. Mümkünse gün içerisinde yaptığınız her şeyi İngilizce yapmaya çalışın. Mesela kitap okuyorsanız İngilizce okuyun, film veya dizi izliyorsanız İngilizce izleyin.

Ancak burada şöyle bir sorun var: Her kitap, her dizi veya film seviyenize uygun olmayabilir. Bu noktada tavsiyem; seviyenize uygun film/dizi izlemeniz ve kitap okumanız olacak. Ben, mesela, teknoloji RSS akışlarımı n8n ile otomasyona bağlayıp en önemli haberleri A2 seviyesinde bana sunacak bir otomasyon ayarlıyorum. Yapay zeka, haberleri seviyeme uygun şekilde aktaracak.

Onun haricinde; çok Shorts izliyorsanız Shorts yerine Voscreen kullanın. Shorts mantığındadır ama aynı zamanda İngilizce öğreniyorsunuz. Voscreen kadar olmasa da DailyDictation var, onu tavsiye ederim. Podcast için ESL Culips var. PlayPhrase var, o da güzel. E-kitap için Gutenberg var. Müzik seviyorsan LingoClip var ama müzikte tavsiyem, seviyene uygun müziklerle başlaman. YouTube kanalı olarak 'Learn English with TV Series' var ama onu A2 ve sonrasında öneririm.
Voscreen sanırım eski android sürümleri için geçerli. Şu an telefonuma edinemiyorum. Ama verdiğiniz her tavsiye altın niteliğinde. Çok teşekkürler. Tabi aslolan bunları yapmak. Ben hep safezone'de ilerletmeye çalıştığım için belli bir seviyede kalıyorum. Amacım sadece turist ingilizcesine sahip olmak. Yurtdışında rahatça anlaşabilmek :D