İngilizce nereden öğrenilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Raine
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 272

Raine

Çalışkan
Öncelikle herkese selam arkadaşlar,

Garip bir giriş oldu ama neyse, başlıktan gördüğünüz üzere İngilizce öğrenmek istiyorum, sıfıra yakın bilgim var.

Forumdaki diğer konularda İngilizce şarkı dinle, İngilizce film izle falan diyorlar lakin cümle kurmadan İngilizce şeyler izlesem de anlamıyorum. Yıllardır oyun ve film gibi şeyler oynar izlerim lakin büyük bir şey öğrenmedim.

Sizden ricam çok akademik olmayan, hani işte present vs. bir sürü şey söylüyorlar, ben karşımdaki kişi ile konuşmak istiyorum sınava çalışır gibi İngilizce öğrenmek istemiyorum. Kafamı karıştırıyor. Güzel bildiğiniz site veya Udemy gibi bildiğiniz kurslar varsa önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ders çalışır gibi çalış bir de bol bol İngilizceyi hayatına entegre etmeye çalış. Her yerde İngilizce kelimeler ve cümleler dinle, gör. Maruz kalmadığın sürece ben çok etkili olduğunu düşünmüyorum. En faydalısı da yol arkadaşın varsa öyle olabilir.

Hocam bence biri söyledi bana da mantıklı geldi. İngilizce oyun oynayın ve oyundaki diyaloglarda bilmediğiniz kelimeleri not edin ve çevirin o kelimeleri öyle öyle öğrenirsiniz diye düşünüyorum

Türkçeyi nasıl öğrendin? Dinledin, konuştun, okudun ve yazdın. İngilizce için de aynısını yapacaksın. Cümle yapısının türkçeyle aynı olmadığını kavradığın an İngilizceyi öğrenirsin. Küçük prens gibi kitapları İngilizce satın alıp Türkçe çevirisini yapmanı öneririm.

Bu adamın Sıfırdan İngilizce diye bir başka listesi var onu izliyordum grammer öğretiyor arkadaşımla beraber öğreniyoruz ingilizce öğrendikçe birbirimizle konuşmaya çalışıcaz discord tarzı yerlerdede konuşmaya çalışıcam lakin bir yandan yabancı ülke çok istesemde nedense bir türlü ingilizcede birsüreden sonra devam edemiyorum onu nasıl yapıcam bilmiyorum 1 sene sınıf tekrarıydım şuan 12 değilde 11 sınıfım önümde 1 sene babalar gibi boşluğum var öğrenmek için
Hocam biraz grammeri çözim sonra kitap makale tarzı şeylerde okucam

Hocam bence biri söyledi bana da mantıklı geldi. İngilizce oyun oynayın ve oyundaki diyaloglarda bilmediğiniz kelimeleri not edin ve çevirin o kelimeleri öyle öyle öğrenirsiniz diye düşünüyorum.

Vallahi hocam oyun oynayan biri değilim bilgisayar iyi olmasına rağmen neyse bu arada sınıfımda başka kişilerde var İngilizce öğrenen ve bilen o kişilerle İngilizce de konuşa konuşa birbirimizi geliştireceğimize inanıyoruz öyle yapmayı düşünüyorum yaşım 17 1-2 seneyede ailem yabancı ülkeye yollamayı düşünüyor zaten.

Hocam bence biri söyledi bana da mantıklı geldi. İngilizce oyun oynayın ve oyundaki diyaloglarda bilmediğiniz kelimeleri not edin ve çevirin o kelimeleri öyle öyle öğrenirsiniz diye düşünüyorum.

Vallahi hocam oyun oynayan biri değilim bilgisayar iyi olmasına rağmen neyse bu arada sınıfımda başka kişilerde var İngilizce öğrenen ve bilen o kişilerle İngilizce de konuşa konuşa birbirimizi geliştireceğimize inanıyoruz öyle yapmayı düşünüyorum yaşım 17 1-2 seneyede ailem yabancı ülkeye yollamayı düşünüyor zaten.

Son düzenleme:
Ingilizcem B2-C1 bandinda. Bu seviyeye neredeyse tamamen maruz kalarak geldim ama bu surec kisa surmedi. Su siralar ise mecburiyetten Fransizca ogreniyorum ve yine maruz kalmaya calisiyorum. 2 ay icerisinde B1’in kapisini calabildim. A1-A2 seviyesinde maruz kalmak dili ogretmeye pek yetmiyor cunku bahsettigin gibi anlamakta zorluk cekiyorsun. Bu sebepten sadece maruz kalarak degil maruz kalirken gorduklerini kullanmayi ogrenmek gerekiyor. Bu konuda yapay zeka cok saglam bir arac. Bir metin mi yazdin? Her hatana kadar kontrol ediyor. Cok guzel bir taktik var: gunluk yazmak. Baslarda ceviri veya yapay zekadan yardim alirken zamanla ihtiyacin azalacak. Cunku her aksam yapilan eylem ogrenmeye zorluyor. Tabii dil ogrenmek sadece yazmaktan ibaret degil dinleme ve konuşma da yapabilmek gerekiyor. Konusma kismini gerçekten maruz kalarak cozebiliyorsun. Beyin surekli maruz kaldigi seslere cok acik ve mantigini bile anlamadan ogrenebiliyor. Bu sadece konusabilme kisminda degil aksanda da gecerli. Ingilizcede gelistirdigim Amerikan aksani tamamen kendi kendine var oldu. Cunku oyle maruz kaldim. Veya Fransizcada nazal sesler vardir, bunlar bizde veya Ingilizcede olmadigi icin ben de beceremiyordum. Oturup denemedim, ustune ugrasmadim yani. Bir gun yapabildigimi fark ettim. Cunku Fransizca muzik dinliyorum ve dinleme alistirmalari yapiyorum. Evet, komik bir sekilde beynim kendi kendine ogrendi. Dinleme yapmak her turlu sart. Okuma icin de konusma icin de oyle. YouTube uzerinde istemeyeceginiz kadar seviye seviye dinleme videolari var. Biraz gelistikce o kulture ait muzik – film tarzi yaparken sikilmayacagin eylemlere de gecersin. Beyin dili ozumsedikce maruz kalma eylemi daha da gucleniyor. Cunku temelin oldugu icin artik algilarin daha acik oluyor ve ilgi duyacacagin icin de yer yer daha zevkli olacak. Bu sebepten birkac ay caba gerekecek. Kelime bilgisini gelistirmek ve altini ciziyorum kullanmak sart. B1 seviyelerine geldiginde o zaman pasif ogrenme yani maruz kalma pik yapacak. Bu evrelerin genelde daha zor oldugu soylenir ama ben daha uzun fakat daha kolay oldugunu dusunuyorum. Sebebini de anlattim zaten. Yani biraz disi sikmak lazim.

Çok güzel işte böyle devam et. Bu adam Basic seviyede öğretiyor zaten, bir şey diyorsa gereklidir. Hep dediğim gibi günlük hayatında maruz kalırsan konuşursun, öğrenirsin. Şahsen belki akıl verecek kadar bile bilmiyorumdur fakat ilgim olduğu için kendimce kavruluyorum. Geçen gecenin yarısında iki tane ispanyol kadına yardım ettim, ha çeviri tabii ki kullandım fakat dertlerini anladım, istediğimi söyledim. Sonra dedim ki; "mesela kapalı çarşı gibi bir yerde günlük böyle 100 tane muhabbete maruz kalsaydım, ne olurdu acaba?"
Emin ol maruz kaldıkça çok farklı oluyor. Özellikle az bilen çok bilen fark etmeksizin birisiyle(insan) konuşmak çok geliştiriyor.

Vallahi çok sağ olun önümde bomboş bir 1 seneden fazla var İngilizce öğrenmek hatta ondan sonra Almanca belki de neyse azim olduktan sonra her şey yapılır verdiğiniz tavsiyeler için tekrardan sağolun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…