Konu aslında çok haklı bir konu, ancak emir verir gibi konuşmuşsun bu yüzden de linç yemişsin dostum. Bir dili öğrenmek için hiç çoktan motivasyon gerekir. Kimisi o motivasyonu bir dilin aksanında, güzelliğinde bulabilir ve bu sebepten dolayı da o dili öğrenmek isteyebilir. Mesela ben Rusça'yı çok güzel buluyorum. Aksanı, yazılışı, konuşması çok hoşuma gidiyor. İngilizce evrensel bir dil haklısın, fakat bunu kibar bir yoldan da beyan edebilirdin.

Konu aslında çok haklı bir konu, ancak emir verir gibi konuşmuşsun bu yüzden de linç yemişsin dostum. Bir dili öğrenmek için hiç çoktan motivasyon gerekir. Kimisi o motivasyonu bir dilin aksanında, güzelliğinde bulabilir ve bu sebepten dolayı da o dili öğrenmek isteyebilir. Mesela ben Rusça'yı çok güzel buluyorum. Aksanı, yazılışı, konuşması çok hoşuma gidiyor. İngilizce evrensel bir dil haklısın, fakat bunu kibar bir yoldan da beyan edebilirdin.

Konuda verilen tavsiye iyi hoş ama dediğiniz üzere üsluptan kaybediyor. Arkadaş gelen eleştiriye "Master of none ol o zaman" veya "yorum yazanlar İngilizce bilmiyor, beni haklı çıkardılar" tarzı cevaplar vererek hatasını düzeltmeye bile tenezzül etmemiştir. Hani bu cevapları vermeden önce kendisini düzeltmek ve açıklamak üzere şansı zaten vardı. Konuyu temizlemişler, en az 4-5 mesaj silinmiş. Sonradan görenler bizi hurra diye adamın üstüne hücum etmişiz gibi algılamasın diye kendimi açıklamak istedim.

Bu arada bu konudan mesaj silinmesi doğru değil bana kalırsa. Zaten "konu dışı" kategorisindeyiz, en serbestçe konuşabilmemiz gereken kategoride niye yapıyorsunuz bunu? Moderatörler bu başlığın eleştiriye kapalı bir konumda olduğunu düşünüyorsa konuyu kilitleyerek "yabancı dil" kategorisine taşıyabilirler. Demek istediklerim bu kadardı, iyi sosyaller.

Konuda verilen tavsiye iyi hoş ama dediğiniz üzere üsluptan kaybediyor. Arkadaş gelen eleştiriye "Master of none ol o zaman" veya "yorum yazanlar İngilizce bilmiyor, beni haklı çıkardılar" tarzı cevaplar vererek hatasını düzeltmeye bile tenezzül etmemiştir. Hani bu cevapları vermeden önce kendisini düzeltmek ve açıklamak üzere şansı zaten vardı. Konuyu temizlemişler, en az 4-5 mesaj silinmiş. Sonradan görenler bizi hurra diye adamın üstüne hücum etmişiz gibi algılamasın diye kendimi açıklamak istedim.

Bu arada bu konudan mesaj silinmesi doğru değil bana kalırsa. Zaten "konu dışı" kategorisindeyiz, en serbestçe konuşabilmemiz gereken kategoride niye yapıyorsunuz bunu? Moderatörler bu başlığın eleştiriye kapalı bir konumda olduğunu düşünüyorsa konuyu kilitleyerek "yabancı dil" kategorisine taşıyabilirler. Demek istediklerim bu kadardı, iyi sosyaller.
Bu tarz kişilere nasıl yaklaşırsan yaklaş boş kalır düşüncesindeyim. Zira bir çok kez bu tarzda insanlara ilk yaklaşımım iyi olmuştur bir işe yaramayınca da uğraşmamışımdır. Herkes kendi bildiği doğrusundan gider.

Hayir, İngilizce harici Zimbabve'de konuşulan bazı dilleri öğrenerek kendimi geliştireceğim. Sonrasında Çince, Japonca ve Rusça öğrenerek güzel toprakları ziyaret edeceğim. Benim tavsiyelerim daha iyi, siz de böyle yapın :thumbsup:.

Ekran görüntüsü 2025-01-07 233558.webp

Ayrıca size bir tavsiye daha vereyim: فكّر مرة واحدة عند اتخاذ القرار وألف مرة عند حمل شخص ما على اتخاذ القرار. ستكون تكلفة الأسلوب الخاطئ واللغة الحادة عبئاً على عاتقك.

Adam sivri dilli ama doğru diyor. Herhangi bir alanda erişeceğiniz kaynak bolluğu muhteşem hissettiriyor. Bizim millet özellikle Adobe, Unity gibi programların rehber videosunu çekmeyi bilmiyor. İngilizce içerikler okyanusu üzerindeki adayla birlikte veriyor. Türkçe içerikler balığı zor verip genelde teknende delik açıyor.

Bir gün Japonya'ya gittiğinde ingilizcenin hiçbir işe yaramadığını görünce yüzünde hangi ifade oluşacak acaba :rofl:
Bunu okuyunca iki bölüm anime izleyip ben "Japonya'yı gezeceem, Japonya'ya taşınıp Japon karı bulajaaam" diyen bir arkadaşım geldi. Muhtemelen annesinin bulduğu görücü üsülü kızla evlenecek. Dünyanın en değişik adamıdır.