Pekala, gerçek olmasa da şöyle bir şey söylersem yeni mesajların daha isabetli ve konuya odaklı gelmesini sağlayabilirim. Amacım şu: Kolay zor tüm seviyeleri içinde barındıran bir ders kitabı hazırlayacağım. Bu kitabın içinde tüm konular bulunmalı. Bu nedenle çalışılacak konular neler diye sordum. Böylece hiçbir konuyu atlamadan, es geçmeden kitabı hazırlayabilirim.
Şu saydıklarını tamamını öğrenmenin tek amacı IELTS tam puan kasmak falan, tüm konuları kapsıyor zaten, konu sahibi sınava mı çalışmak istiyor yoksa pratik mi yapmak istiyor anlamadım?
Modals, gerund+infinitive, noun clauses... daha sayarım istiyorsanız ancak bu ydt/yds seviyesi ileri ingilizce için. Normal sokak ingilizcesi için çok kasmaya gerek yok.
dediklerime ek olarak: auxiliary verbs, reported speech, causative, relative clause, cleft sentence, adjective+adverb, comperatives, superlative, noun+pronoun+articles+quantifiers çalışılabilir. Daha konu vardır ancak ben de bu kadar biliyorum şimdilik
Noun clause ve relative clause uzun konulardır, onları eksiksiz çalışın, zaten yazdığım her şeyi eksiksiz çalışmanız gerekiyor. Kolay gelsin
Çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz. Çoğunu biliyormuşum zaten ama bilmediklerim de var mış, bazılarını da pekiştirmiş oldum. Tekrardan çok teşekkürler.