Detaylar
Kim cevapladı?Celik2TR
Uzman
- Makaleler
- 3
Ne okuduğunuzun pekte bir önemi yok aslında ''Nasıl yani?'' dediğinizi duyar gibiyim. Şöyle ki yaptığınız işi severek yapacak mısınız? Okurken bölümünüzü sevecekmisiniz? Çevremde hep şunu görüyorum sırf ''universite kazanamadı'' demesinler diye universiteye giden insanlar var maalesef.
Ve sonuç olarak bu insanların çoğu okuduğu mesleği yapamıyor maalesef. Çünkü istediği meslek değil. Bence insanlar her ne yapıyorlar ise sevdikleri bir iş olunca en iyisini yapıyorlar. Aksi taktirde maalesef yapılan iştende hayır gelmiyor zaten. Benim size tavsiyem sevdiğiniz şeyi yapın. Kariyerinizde batış da çıkış da olsa zaten severek yapacaksınız. Öyle yada böyle yolunuzu bulursunuz. Hayırlısı olsun.
Ben tabii ki severek yapacağım için soruyorum zaten. Ama özellikle akrabalar ve ailem, her söylediğimde "İşsiz kalacaksın, hukuk oku, tıp oku, yapay zeka var, öğretmenlik artık okunmaz." diye mesleğimi değiştirmeye çalıştığı için karar veremiyorum. Şimdi diyeceksin "Kendi istediğin işi yap.". Ama işte onlar haklı çıkacak diye bir korku da var içimde.Ne okuduğunuzun pekte bir önemi yok aslında ''Nasıl yani?'' dediğinizi duyar gibiyim. Şöyle ki yaptığınız işi severek yapacak mısınız? Okurken bölümünüzü sevecekmisiniz? Çevremde hep şunu görüyorum sırf ''universite kazanamadı'' demesinler diye universiteye giden insanlar var maalesef.Ve sonuç olarak bu insanların çoğu okuduğu mesleği yapamıyor maalesef. Çünkü istediği meslek değil. Bence insanlar her ne yapıyorlar ise sevdikleri bir iş olunca en iyisini yapıyorlar. Aksi taktirde maalesef yapılan iştende hayır gelmiyor zaten. Benim size tavsiyem sevdiğiniz şeyi yapın. Kariyerinizde batış da çıkış da olsa zaten severek yapacaksınız. Öyle yada böyle yolunuzu bulursunuz. Hayırlısı olsun.
Celik2TR
Uzman
- Makaleler
- 3
Hiç mesleğini severek yapan insanların parasız pulsuz kaldıklarını gördün mü? Belki bir elin parmağını geçmez. Benim sevdiğim hocalarımdan bir tanesi bana yaşadığı bir durumu anlatmıştı. Bende duyduğumda şaştım kaldım ve o gün daha iyi anladım.Ben tabii ki severek yapacağım için soruyorum zaten. Ama özellikle akrabalar ve ailem, her söylediğimde "İşsiz kalacaksın, hukuk oku, tıp oku, yapay zeka var, öğretmenlik artık okunmaz." diye mesleğimi değiştirmeye çalıştığı için karar veremiyorum. Şimdi diyeceksin "Kendi istediğin işi yap.". Ama işte onlar haklı çıkacak diye bir korku da var içimde.
Kısaca: Kendisi eşini istemeye gidiyor. Hocamın amcaoğluda ODTÜ mezunu yüksek mertebeli bir şirkette çalışıyormuş. Kayınço ise standart bir universite mezunu. Her ikisi de aynı işi yapıyor. Diploma aynı yani. Amcaoğlu demiş ki: Ya şu adamı tanıyormusun sen? Hocam da: Yok tanımıyorum. Neden? Amcaoğluda demiş ki: Adamla aynı işi yapıyoruz. Adamın baya tanınan bilinen şirketi var. Ben ise şirkette çalışıyorum. Demiş. Neyse bir gün kayınço ile yan yana gelmişler. Saf yetenek diyor hocam adam öyle bir sevgiyle yapıyormuş işi. Amcaoğlundan bile güzel çiziyormuş.
Bende o gün anladım işte. Nerede okuduğunuzun ne okuduğunuz önemi yok. Severek yapmanız gerekiyor gerçekten içten gelmesi lazım. ''Bu işten ne kadar para kazanacağım?'' değilde ''Severek yapacak mıyım?'' sormanız gerekiyor kendinize. Çünkü iş severek yapılması gereken bir şey bence.
Neden?Kamu alanında çalışmak önceliğin değilse okunabilir.
Atama yok çünkü.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
S Serisi tabletlerin pil performansı S Serisi telefonlara benziyor mu?
- Mr. Soprano