Makaleler
1
İngilizce dilinde önerdiğiniz rap ve hip-hop türevi müzik var mıdır?
Sözlere takıntım yok, beat dinlemesi keyifli olsa da yeterli olur.

Sağlam beat ve daha günümüze yakın zihniyette parçalar dinlemek istersen $uicideboy$, Bones, Xavier Wulf, Chris Travis, Eddy Baker (son 4'lü dağıldı, eskiden grup olarak parçalar yapmışlıkları var), Pouya, Denzel Curry (özellikle eski şarkıları, TA13OO albümü öncesi), Joey Bada$$, Night Lovell (çok sevmiyorum ama bayağı bir hayran kitlesi var), Devilish Trio vb. sanatçıları dinleyebilirsin. Bu sanatçılardan bazıları eskiden Underground yapıp sonradan popülerleşmesiyle ürettiği şarkıların türlerinde değişikliğe gitti. Bu yüzden yeni ve eski bütün şarkılarına bakabilirsin. Eminim ki sana uygun bir parça ve albüm vardır.

Daha popüler olanlardan Mac Miller, Tyler The Creator, Kanye West, Frank Ocean, Lil Wayne (eski şarkılarını çok severim), Outkast vb. sanatçıları dinleyebilirsin. Bu sanatçılar da zamanla değişikliğe gitti (zaten Kanye'nin olaylarını bilmeyen yok) ama her sanatçının her parçasını dinlemek zorunda değilsin sonuçta. Beğendiklerini listene eklersin. Ayrıca bazıları daha popüler müziğe evrilmiş parçalar yapıyor olabilir. Eski şarkılarını dinlemeni tavsiye ederim.

Daha old school sanatçılardan hatırladığım pek bir isim yok. Zaten ikinci metinde bazılarını yazdım.