noonew

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,

Neredeyse 1 yıl önce bir konu açmıştım o zamandan beri tüm filmleri dizileri İngliizce izledim, kendimi bayağı bir İngilizceye maruz bıraktım bir ara bir dizide alt yazıyı kapatınca bir anda konuşmaları anladım az da olsa ama çoğunluğunu anladım diyebilirim. Artık İngilizcenin bir kısmını anlayabiliyorum az da olsa ama yazamıyorum. Bunun için neler yapmam lazım?

yazma çalışmaları yapabilirsin. Kelimeleri okurken heceleyerek veya Türkçe okuyormuş gibi doğru şekilde telaffuz etmeden okuyabilirsin. Özellikle heceleme yöntemi bende işe yaramıştı uzun kelimelerde. Örneğin connection kelimesini okurken "konnekşın" değilde "kon-nek-tion" gibi düşünürsen tabi ki c ve k harflerini karıştırmadan. etkili olur diye düşünüyorum. Bu benim taktiğimdi ayrıca öğrenene kadar tekrar tekrar yazardım, birde zamanla oturan bir şey. Bir taktik herkes için işe yarayacak diye bir şey yok, kendince bir taktikte geliştirebilirsin.

Ucretsiz kitaplari, kisa hikayeleri ve haberleri oku. Onlardan ozet yaz. kendi cumlelerinle aklinda kalanlari metne dok. Basta elementary metinlerden basla. Bİr kac sayfalik oykuler olabilir. Daha uzun olanlarini chapter olarak yazabilirsin. En etkili yontem bu.

Dinlerken anlamak için nasıl çabaladıysan aynı şekilde yazmak içinde çabalayacaksın. Mesela bir dizi izledin onun hakkında fikrini bir kağıda yazabilirsin. Sevdiğin kısmı sevmediğin kısımları ingilizce yazarak writing pratikleri yapabilirsin.

Wirting yaparken gramerim hatalı olur mu gibi düşüncelere aldırış etme. Sadece yaz.

Reading tarafın ne durumda onuda ihmal etme. Çünkü reading, inanılmaz bir şekilde vocabularyni geliştiriyor. Pasif bir şekilde kelime haznen artıyor. Hem kelime bilginin artması hemde çok fazla cümle yapıları görmen writing'e hem de listeninge fayda veriyor.