İngiltere, Grönland konusunda nasıl bir tavır alıyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 5707
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 220
  • Etiketler Etiketler
    nasıl

5707

Başarılı
Makaleler
4
Biliyorsunuz son zamanlarda Trump, Grönland ile ilgili mantıksız konuşuyor. Ne kadar yapılabilir bilmiyorum ama paralı asker kullandığı sürece hiç ordu sokamaz da diyemiyorum. Avrupa Birliği bayağı çıkıştı buna. İngiltere'nin net bir açıklamasına denk gelmedim. İngiltere nasıl konumlanıyor?

İngiltere'nin bu konuda çok bir aksiyon alacağını zannetmiyorum. Şu anki fiili soğuk savaş A.B.D ve Çin arasında devam ediyor.

İngiltere'nin bu konuda çok bir aksiyon alacağını zannetmiyorum. Şu anki fiili soğuk savaş a. B. D ve Çin arasında devam ediyor.

Ben Amerika'nın yeni politikasını anlayamıyorum müttefiklerine de vergi uyguluyor. Whodan çekildi. Grönland karşıtı şimdi.

Ben Amerika'nın yeni politikasını anlayamıyorum müttefiklerine de vergi uyguluyor. Whodan çekildi. Grönland karşıtı şimdi.
Grönland karşıtı değil, Grönlandı almak istiyor. İngiltere buna karşı çok bir tavır takınmaz. AB'den de ayrıldı, kafası rahat şekilde yoluna bakar.

@5707, ikinci bir soğuk savaşa girdik şu anda. Amerika kendi etrafını kontrol almaya çalışıyor. Grönland ve Kanada'da hakimiyet sağlayabilirse kutuplardaki petrole daha fazla hakim olabilir. Panama kanalını kontrol ederek ciddi bir ticaret yoluna kontrol sağlamayı amaçlıyor. A.B.D'nin kendi müttefiklerine zorluk çıkartması gelişmelerini zorlayacaktır.

Çin'de aynı şeyi yapıyor. Çin'den İtalya'ya uzanan deniz yolundaki çoğu limanı Çin işletiyor. Bu ülkelerle ciddi anlaşmalar yapıyor ki kontrolü elinde barındırabilsin. Daha fazla kıta sahanlığı için yapay adalar yapıyor. İkisinin de amacı bu soğuk savaşın hakimi olmak.

Avrupa hem enerji maliyetleri ile yüksek işçi maliyetleri, hem teknolojik inovasyonda geri kalması sebebiyle ürünlerde ne fiyatta ne de özellikle cazibe sahibi ki satışları düşürüyor. Herkesi refah içinde yaşatırsan aç kalırsın. Kendi kurdukları düzen başlarına çöküyor. Eşitlik ve adalet insanlık için en ters şeydir. Güçlünün kazanması gerekir. Kazanmazsa her şey çöker zaten. Avrupa'da tam bunu yaşıyor.

İngiltere güçlü bir ülke değil askeri olarak.
Tavrı sonucu etkilemez.

Grönland karşıtı değil, Grönland'ı almak istiyor. İngiltere buna karşı çok bir tavır takınmaz. Ab'den de ayrıldı, kafası rahat şekilde yoluna bakar.

Anlık öyle yazdım. Bana da karışmıyor gibi geliyor.

Evet Çin Afrika'ya hakim. Güçlü konusunda katılmıyorum. Avrupa standartlarının reddedilmesi amerikanların kendilerinin üst sınıfına geçeceğini zannetmesinden kaynaklı. Aklı başında biri bunu yapmaz. Halklar geliştikçe Avrupa standartlarına erişim isteyecekler. Eninde sonunda herkes aynı kafada düşünecek. Avrupa'nın güç kaybetmesinin nedeni 2. dünya savaşında fransızların işgal edilmesiyle sanayisinin yok edilmesi. İngiltere de zamanında Almanya'ya müdahale etmedi ve felakete sürüklendi. Avrupa zamanında Amerika'ya daha sonra yatırım yapmak için verdiği borçları kendini onarmak için kullandı. Bu süreçte Amerika'daki kötü sistem zaten güçlü olan Amerika'nın elini iyice güçlendirdi. Bugün Çin böyle güzel geliyor ama bir yerde gelişimleri azalacak. Amerika halkının standartlarında bile değiller. Ve bunu istediklerinde ekonomik gelişim azalacak. Şu anda Amerikan donanması pasifikte meşgul. Grönland konusunda yetişmez demiyorum tabii. İngiltere'nin askeri gücü var Amerika'da kadar değil. Zaten İngiltere'nin gücü de askeri değil ekonomik güç.

Ve yapay zeka konusundaki yaptıklarını anlayabiliyorum da Meksika falan yaptıklarına anlam veremiyorum. Neden vergileri arttırdı? Kanada ile de zır düşüyor.

Avrupa'nin cokme sebebi tam olarak esitlik ve adalet degil. Almanya'nin nukleer santrallerini kapatmasi, uzun yillar suren bir surecle kendini Rus enerji kaynaklarina bagimli hale getirmesi, diger Avrupa ulkelerinin sanayiyi diger ulkelere yayma calismalari vs. basta olan sebepler.

Bahsettigin mevzu dusene tekme gibi daha cok. Sebebi de multecilerin doldurulup sosyo-ekonomik duzenin mahvedilmesi. Kontrollu ve planli sekilde multeci alimi, bunlarin agir sanayi gibi sektorlerde daha ucuza calistirilmasi gibi konular ulkeye katki saglar. Kendi Avrupali halkinin yuksek refahta yasamasi Avrupa ulkeleri gibi gelismis ulkelere cok da koymaz.

Bir diger sebep de teknolojik olarak geri dusme. Avrupa'nin endustrisi Almanya. Almanya endustrisi icin de arac satislari cok onemli. Bu konuda da maalesef elektrikli araclara dogru zamanda gereken yatirim yapilmadigi icin teknolojik olarak cok geride kaldilar. Enerji krizi gibi sebeplerle de maliyetler feci sekilde artti. En buyuk pazarlari olan Cin her gecen gun ellerinden ucup gidiyor.

Bu enerji krizini hafife almayin. Fabrikalari kapattiran asil etmen bu. Enerji oldukca pahali durumda su anda. Bu dangalak Almanlar da "yesil olcaz bro" diye gaza gelip tum reaktorleri kapattilar, simdi Fransa'nin nukleer reaktorlerinden elektrik satin aliyorlar

Son düzenleme:
@Sensei, şu an Avrupa'nın en aklı başında yönetilen ülkesi hangisi gibi gözüküyor? İspanya'yla ilgili pek bir şey görmedim ama hatalarını da görmedim. İspanya da pek takmıyor Grönland kendilerini pek etkilemiyor diye.

Avrupa'da akli basinda yonetilen ulke mi var ya? Saka bir yana bilmiyorum, detaylica arastirmadim hic. Almanya'nin ekonomik durumuna biraz bakmistim o kadar. Yine de klasik Turk gibi bilmeden bir seyler sallayacak olsam Italya derdim herhalde Basbakan teyzemiz iyi konusuyor da pek yetkisi yok anladigim kadariyla.

Gronland mevzusunu da pek anlayabilmis degilim. ABD'ye gecse ne olur, gecmese ne olur Avrupa acisindan bilmiyorum. Tamamen ABD kontrolune birakmak yerine ortak bir anlasmaya varilsa iki taraf icin de olumlu olabilir. Tabi Sari Deli tam olarak ne istiyor onlari da bilmek lazim.

Karisik isler bunlar. Kodamanlar ne bilmemizi isterlerse onu biliriz anca, dogru veya yanlis. Bizim tartismamiz gereken konular degil bunlar simdilik.

Avrupa da zaten eski gorkeminden uzakta. ABD'ye ne kadar direnebilirler belli degil. Sarisin abi ne haliniz varsa gorun dese ayi uzerinde kendilerine goz kirpan Putin'le bas basa kalirlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…