Avrupa'da akli basinda yonetilen ulke mi var ya? :rofl: Saka bir yana bilmiyorum, detaylica arastirmadim hic. Almanya'nin ekonomik durumuna biraz bakmistim o kadar. Yine de klasik Turk gibi bilmeden bir seyler sallayacak olsam Italya derdim herhalde:D Basbakan teyzemiz iyi konusuyor da pek yetkisi yok anladigim kadariyla.
İtalya var da her konu bağırıyor sonra etkisiz oluyor.
Gronland mevzusunu da pek anlayabilmis degilim. ABD'ye gecse ne olur, gecmese ne olur Avrupa acisindan bilmiyorum. Tamamen ABD kontrolune birakmak yerine ortak bir anlasmaya varilsa iki taraf icin de olumlu olabilir. Tabi Sari Deli tam olarak ne istiyor onlari da bilmek lazim.
Kaynakları güzel de Amerika orayı alınca Avrupaya yakınlaşarak ne yapabilir harbiden. Avrupanın ekonomisi de amerikaya karşı yetersiz. Ordusu zaten az.
Avrupa da zaten eski gorkeminden uzakta. ABD'ye ne kadar direnebilirler belli degil. Sarisin abi ne haliniz varsa gorun dese ayi uzerinde kendilerine goz kirpan Putin'le bas basa kalirlar.
Rusyanın baş başa bırakacak gücü var mı ki.

Avrupa'nin cokme sebebi tam olarak esitlik ve adalet degil. Almanya'nin nukleer santrallerini kapatmasi, uzun yillar suren bir surecle kendini Rus enerji kaynaklarina bagimli hale getirmesi, diger Avrupa ulkelerinin sanayiyi diger ulkelere yayma calismalari vs. basta olan sebepler.

Bahsettigin mevzu dusene tekme gibi daha cok. Sebebi de multecilerin doldurulup sosyo-ekonomik duzenin mahvedilmesi. Kontrollu ve planli sekilde multeci alimi, bunlarin agir sanayi gibi sektorlerde daha ucuza calistirilmasi gibi konular ulkeye katki saglar. Kendi Avrupali halkinin yuksek refahta yasamasi Avrupa ulkeleri gibi gelismis ulkelere cok da koymaz.

Bir diger sebep de teknolojik olarak geri dusme. Avrupa'nin endustrisi Almanya. Almanya endustrisi icin de arac satislari cok onemli. Bu konuda da maalesef elektrikli araclara dogru zamanda gereken yatirim yapilmadigi icin teknolojik olarak cok geride kaldilar. Enerji krizi gibi sebeplerle de maliyetler feci sekilde artti. En buyuk pazarlari olan Cin her gecen gun ellerinden ucup gidiyor.

Bu enerji krizini hafife almayin. Fabrikalari kapattiran asil etmen bu. Enerji oldukca pahali durumda su anda. Bu dangalak Almanlar da "yesil olcaz bro" diye gaza gelip tum reaktorleri kapattilar, simdi Fransa'nin nukleer reaktorlerinden elektrik satin aliyorlar :rofl:
Şimdi de baş edemiyorlar. Yüksek maaş + enerji maliyetlerinden Çinlinin 15 bin dolara yaptığını adamlar 30 bin dolara yapamıyor. Çinden aldığı arabada daha fazla özellik var.

Rusya'nın baş başa bırakacak gücü var mı ki.
Arkasinda Cin varken oyle bir gucu olur ki :D
Yüksek maaş + enerji maliyetlerinden Çinlinin 15 bin dolara yaptığını adamlar 30 bin dolara yapamıyor. Çinden aldığı arabada daha fazla özellik var.
Eskisi gibi yuksek teknolojili saglam arabalar yapabilseler bas ederler, yuksek maaslar dedigim gibi cok da problem degil. En kotu yine Cin'e fabrika acar halledersin onu🤣 Yapay zekada da patladilar zaten. Elleri bos.

Arkasinda Cin varken oyle bir gucu olur ki :D

Eskisi gibi yuksek teknolojili saglam arabalar yapabilseler bas ederler, yuksek maaslar dedigim gibi cok da problem degil. En kotu yine Cin'e fabrika acar halledersin onu🤣 Yapay zekada da patladilar zaten. Elleri bos.
Avrupa çıkmayan şişe kapağı yapsın. 👏👏👏

Arkasinda cin varken oyle bir gucu olur ki :D

Eskisi gibi yuksek teknolojili saglam arabalar yapabilseler bas ederler, yuksek maaslar dedigim gibi cok da problem degil. En kotu yine Cin'e fabrika acar halledersin onu🤣 yapay zekada da patladilar zaten. Elleri bos.

Çin Rusya'ya destek vermedi Ukrayna'da. Çin kendi gücünün farkında. Herkesi yıpratıyor kendisi karlı çıkıyor. Rusya orta doğu'da yenildi Ukrayna'dayken. ABD gittikçe Afrika'lı Çin'e kaybediyor. Güney Amerika Çin'e kayıyor. Avrupa öyle bir durumda ABD tarafından terk edildiğinde Rusya ile iş birliği yapar zaten. Bir tarafa yanlayacaklar. Diğer türlü Afrika'daki kaynaklarını daha da yitirebilirler.
Şu an Mercedes üretim hattındaki ucuzluğa teknoloji yetersizliğinden erişemediği için byd ve Tesla kadar fiyat kıramıyorndiye biliyprum. Yine o tarz arabalar üretebiliyorlar ama fiyat kıramıyorlar. Elektrikli araçlar hakkında pek bilgim yok.