İyi de bunun önüne zaten tamamen geçemezsin ki, ister yasakla ister insanları eğit. Toplumun bi kesimi süreli kullanacak, amaç minimalize etmek.
Ha şuna tamam diyebilirim, sadece kafelerde ve özel mülkiyetlerde içilebilir. Ama sokakta kokuyla nikotinle akciğer tacizi yapılmasına tamamen karşıyım. Burada da karşı olanlar olmuş ama yurtdışında sigara içme oranları zaten komik derecede az. Buradaki gibi değil yani, kimse sallamamıştır bu kadar bu yasayı bu kadar.
İnsanların haklarını kısıtlamazsan özgürlük olmaz mı, hacım taş devrine geri dönelim o zaman? Hız sınırı diye bir şey var, ben basmak istiyorum ama. O zaman kaldıralım mı hız sınırını? Şehir içinde 120-130'la gezsin mi herkes, nasıl fikir? Bazı şeyleri devlet engellemek zorunda, altını çiziyorum, başkalarının hakkını gasp ettiği sürece her şeyi kısıtlamak zorunda. Ben temiz bir hava solumak istiyorum, yanı başımda tüttürenler yüzünden dakka başı nefes tutmak istemiyorum. Senin bakış açındaki bir özgürlük felsefesiyle güçlü olan güçsüz olanı eziyor, bu durumda devlet diye bir şeyin de mânası kalmıyor.