@mr.esat, zararsız demiyorum. Yanlış anlaşılma olmasın ancak yasaklayarak çözüm olmaz. Esrarı eğlencesine yasal kılan ülkeler de var. Bunlardan birisi de Almanya. Tabii ki bunu da belli şartlar altında yasal yapıyor. Kişileri bilinçlendirerek bu illetlerin önüne geçilebilir ancak. Türkiye'de uyuşturucu kullanımı yasal değil, ona rağmen uyuşturucu kullanımının önüne geçilebildi mi? Hayır, geçilemedi.
Detaylar
Kim cevapladı?Çok dert değil. Hollanda'ya gidip kullanırlar. Olmadı bahçesinde yetiştirirler.
Tüm dünyada gençleri kısıtlamaya yönelik hamleler var. Aşırı sağın etkisi olduğunu düşünüyorum. Tamamen yöneticilerin 40-50 hatta bazen 60 yaşında olmasından kaynaklı. Leş bir olay...
Tüm dünyada gençleri kısıtlamaya yönelik hamleler var. Aşırı sağın etkisi olduğunu düşünüyorum. Tamamen yöneticilerin 40-50 hatta bazen 60 yaşında olmasından kaynaklı. Leş bir olay...
Sigaradan nefret eden biri olarak, bu karara saygı duydum bugün 2009 yarın herkese, bazı şeylerde, insanların sağlık olarak iyiliği için özgürlüklerini kısıtlamak gerekir, böyle özgürlük olmaz, ha kendi canını düşünmüyorsun da, etrafa da zarar veriyorsun bu mereti içerken, açık havada olsa bile. Böyle bir şey hiç var olmamalıydı, ne sigara ne alkol ne uyuşturucu.
Sigaradan ve uyuşturucudan nefret ediyorum. Sizden pek farkım yok. İnsanların hakları kısıtlanarak özgürlük saglanmaz. Aksine kayıt dışı ticareti ve buna bağlı olarak ekonomisi oluşur.Sigaradan nefret eden biri olarak, bu kararı saygı duydum bugün 2009 yarın herkese, bazı şeylerde, insanların sağlık olarak iyiliği için özgürlüklerini kısıtlamak gerekir, böyle özgürlük olmaz, ha kendi canını düşünmüyorsun da, etrafa da zarar veriyorsun bu mereti içerken, açık havada olsa bile. Böyle bir şey hiç var olmamalıydı, ne sigara ne alkol ne uyuşturucu.
Bu daha büyük bir sorundur. Kişinin sağlığını içeriğini bilmediğiniz tütün ürününe teslim ediyorsunuz.
mr.esat
Üstün
İyi de bunun önüne zaten tamamen geçemezsin ki, ister yasakla ister insanları eğit. Toplumun bi kesimi süreli kullanacak, amaç minimalize etmek.@mr.esat, zararsız demiyorum. Yanlış anlaşılma olmasın ancak yasaklayarak çözüm olmaz. Esrarı eğlencesine yasal kılan ülkeler de var. Bunlardan birisi de Almanya. Tabii ki bunu da belli şartlar altında yasal yapıyor. Kişileri bilinçlendirerek bu illetlerin önüne geçilebilir ancak. Türkiye'de uyuşturucu kullanımı yasal değil, ona rağmen uyuşturucu kullanımının önüne geçilebildi mi? Hayır, geçilemedi.
Ha şuna tamam diyebilirim, sadece kafelerde ve özel mülkiyetlerde içilebilir. Ama sokakta kokuyla nikotinle akciğer tacizi yapılmasına tamamen karşıyım. Burada da karşı olanlar olmuş ama yurtdışında sigara içme oranları zaten komik derecede az. Buradaki gibi değil yani, kimse sallamamıştır bu kadar bu yasayı bu kadar.
İnsanların haklarını kısıtlamazsan özgürlük olmaz mı, hacım taş devrine geri dönelim o zaman? Hız sınırı diye bir şey var, ben basmak istiyorum ama. O zaman kaldıralım mı hız sınırını? Şehir içinde 120-130'la gezsin mi herkes, nasıl fikir? Bazı şeyleri devlet engellemek zorunda, altını çiziyorum, başkalarının hakkını gasp ettiği sürece her şeyi kısıtlamak zorunda. Ben temiz bir hava solumak istiyorum, yanı başımda tüttürenler yüzünden dakka başı nefes tutmak istemiyorum. Senin bakış açındaki bir özgürlük felsefesiyle güçlü olan güçsüz olanı eziyor, bu durumda devlet diye bir şeyin de mânası kalmıyor.Sigaradan ve uyuşturucudan nefret ediyorum. Sizden pek farkım yok. İnsanların hakları kısıtlanarak özgürlük saglanmaz. Aksine kayıt dışı ticareti ve buna bağlı olarak ekonomisi oluşur.
Bu daha büyük bir sorundur. Kişinin sağlığını içeriğini bilmediğiniz tütün ürününe teslim ediyorsunuz.
Güçsüz olanın ezildiği bir durum yok. Sigara özelinde Japonya gibi ağır kurallar alırsınız. Otomobil özelinde drag veya normal pist açarsınız.İyi de bunun önüne zaten tamamen geçemezsin ki, ister yasakla ister insanları eğit. Toplumun bi kesimi süreli kullanacak, amaç minimalize etmek.
Ha şuna tamam diyebilirim, sadece kafelerde ve özel mülkiyetlerde içilebilir. Ama sokakta kokuyla nikotinle akciğer tacizi yapılmasına tamamen karşıyım. Burada da karşı olanlar olmuş ama yurtdışında sigara içme oranları zaten komik derecede az. Buradaki gibi değil yani, kimse sallamamıştır bu kadar bu yasayı bu kadar.
İnsanların haklarını kısıtlamazsan özgürlük olmaz mı, hacım taş devrine geri dönelim o zaman? Hız sınırı diye bir şey var, ben basmak istiyorum ama. O zaman kaldıralım mı hız sınırını? Şehir içinde 120-130'la gezsin mi herkes, nasıl fikir? Bazı şeyleri devlet engellemek zorunda, altını çiziyorum, başkalarının hakkını gasp ettiği sürece her şeyi kısıtlamak zorunda. Ben temiz bir hava solumak istiyorum, yanı başımda tüttürenler yüzünden dakka başı nefes tutmak istemiyorum. Senin bakış açındaki bir özgürlük felsefesiyle güçlü olan güçsüz olanı eziyor, bu durumda devlet diye bir şeyin de mânası kalmıyor.
Bunları yapmadan, ugyulamaya geçerseniz doğru olurdu. Bence araba talihsiz bir örnek olmuş...
mr.esat
Üstün
Güçlü olanın ezildiği bir durum var demedim, çarptırma. Senin felsefene sahip birisinin ülkesinde böyle bir durum olacağını söyledim. Devlet haklara sınır koymalı, ki güçlü güçsüzü ezmesin.Güçsüz olanın ezildiği bir durum yok. Sigara özelinde Japonya gibi ağır kurallar alırsınız. Otomobil özelinde drag veya normal pist açarsınız.
Bunları yapmadan, ugyulamaya geçerseniz doğru olurdu. Bence araba talihsiz bir örnek olmuş...
Haa, pist de çok talihsiz bir örnek olmuş. Sigarayı da git kafede iç, sokakta milletin akciğerini perişan etme. Savunduğum da bu.
Bunu hayaletler yazdı sanırım...bakış açındaki bir özgürlük felsefesiyle güçlü olan güçsüz olanı eziyor, bu durumda devlet diye bir şeyin de mânası kalmıyor.
mr.esat
Üstün
Şu anda güçlü olanın güçsüz olanı ezdiği bir durum yok evet, senin düşüncende bir ülke yönetiliyor olsaydı güçlü olan güçsüzü ezerdi. Anlamak çok zor olmasa gerek.
Captain Levi
Yetkin
Doğru karar bence.