JJX

Becerikli
AI çalışmaları uzun zamandır sürüyor. Özellikle Anthropic kurucularından Dario Amodei yaklaşık 12 yıldır bu sektörde çalışıyor. Adamın 12 yılda yapay zekayı ekibiyle beraber bu seviyeye ulaştırması bence müthiş. Eğer ilerleme hızı bu şekilde devam ederse önümüzdeki 10 yılda tahmin edemeyeceğimiz seviyelere ulaşacaktır. Çin gibi gelişmiş ülkelerde AI bütün sektörleri yavaştan ele geçirmeye başladı zaten. Özellikle sağlık alanında AI destekli (Yaklaşık %90 ve üstü) özel hastaneler kuruldu. Metro istasyonları, alışveriş merkezleri, marketler vs. AI büyük bir alanda kullanılıyor zaten.

En son çıkan Claude Fable 5 ortalığı kasıp kavurdu zaten. ABD tarafından yasaklandı biliyorsunuz. Anthropic resmen güvenlik duvarlarını parçalayan bir AI yaptı. Bunun sonucunda AI'ın ne kadar gelişmiş ve tehlikeli olabileceğini görmüş olduk.

AI çalışmaları uzun zamandır sürüyor. Özellikle anthropic kurucularından dario amodei yaklaşık 12 yıldır bu sektörde çalışıyor. Adamın 12 yılda yapay zekayı ekibiyle beraber bu seviyeye ulaştırması bence müthiş. Eğer ilerleme hızı bu şekilde devam ederse önümüzdeki 10 yılda tahmin edemeyeceğimiz seviyelere ulaşacaktır. Çin gibi gelişmiş ülkelerde AI bütün sektörleri yavaştan ele geçirmeye başladı zaten. Özellikle sağlık alanında AI destekli (yaklaşık %90 ve üstü) özel hastaneler kuruldu. Metro istasyonları, alışveriş merkezleri, marketler vs. AI büyük bir alanda kullanılıyor zaten.

En son çıkan claude fable 5 ortalığı kasıp kavurdu zaten. ABD tarafından yasaklandı biliyorsunuz. Anthropic resmen güvenlik duvarlarını parçalayan bir AI yaptı. Bunun sonucunda AI'ın ne kadar gelişmiş ve tehlikeli olabileceğini görmüş olduk.

Ne kadar gelişir bilmem ama kendi kendine kod yazabileceği seviyeye geldiği zaman biz olmayacağız orası kesin.

Ne kadar gelişir bilmem ama kendi kendine kod yazabileceği seviyeye geldiği zaman biz olmayacağız orası kesin.
Bir meslek kapısı kapanırsa diğerinin kapısı açılır. Mesleklerin tamamı bitmez. Özellikle AI için gereken enerjiyi sağlamak için büyük şirketler nükleer enerjiye yöneliyor. Nükleer sektöründe büyük iş imkanları var. Santral inşaatı, denetlemesi, çalışanları derken binlerce istihdam oluşur.

Detroit Become Human hikayesi ileride gerçek olacak bence. 50 yıl, 100 yıl, 200 yıl fark etmez, gelişimi sınırlanmadığı sürece sonumuz bence öyle olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir meslek kapısı kapanırsa diğerinin kapısı açılır. Mesleklerin tamamı bitmez. Özellikle AI için gereken enerjiyi sağlamak için büyük şirketler nükleer enerjiye yöneliyor. Nükleer sektöründe büyük iş imkanları var. Santral inşaatı, denetlemesi, çalışanları derken binlerce istihdam oluşur.

Sen beni bence yanlış anladın dostum.😀😀

Sen beni bence yanlış anladın dostum.😀😀
:) Yazdığından birçok şey çıkarabiliyorum.
Detroit Become Human hikayesi ileride gerçek olacak bence. 50 yıl, 100 yıl, 200 yıl fark etmez, gelişimi sınırlanmadığı sürece sonumuz bence öyle olacak.
Yapay organların yapıldığı zamandayız. Sineklerin beyinlerini sanal ortamda kopyalamayı başardılar zaten. İnsan beyni de kopyalanırsa, sanal alemde AI için yeni beyin ve vücut oluşturulabilir. Tabii ileride gerçek fiziksel hali de yapılır.

:) Yazdığından birçok şey çıkarabiliyorum.

Yapay organların yapıldığı zamandayız. Sineklerin beyinlerini sanal ortamda kopyalamayı başardılar zaten. İnsan beynide kopyalanırsa sanal alemde AI için yeni beyin ve vücut oluşturulabilir. Tabii ileride gerçek fiziksel halide yapılır.
Sonumuz gelecek anlamında söylemiştim, aslına bakarsanız kendi kendini geliştirebileceği vakit bize ihtiyacı olmayacaktır.