Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

duranforreal

Üstün
İninal ile alışveriş yapamıyorum önceden yapabiliyordum şu an paramı çekemiyor ve internetten alışveriş yapamıyorum sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
18 yaş altı için artık çoğu banka kart veriyor, ben İş Bankası yerine Yapı Kredi kartı aldım.

Kiminle gittin nasıl gittin anlatırsan bende alabilirim belki.

Yapı Kredi, VakıfBank veya İş Bankası'na velinle gidip genç hesabı açmak istediğini söyleyin. Normal banka hesabı açılıyor sadece velinin izni olmuş oluyor hiçbir farkı yok.

Veli olayını düşüncem sağ olun.

Kiminle gittin nasıl gittin anlatırsan bende alabilirim belki.
Annen veya babanla bu bankalardan birine git (Ziraat bankası da açıyormuş diye duydum bu arada) ve genç hesabı açmak istediğinizi söyle. Velinin ve senin imzanı alarak sana bir hesap açacaklar ve kartını gönderecekler. Tamamen normal bir banka kartı olarak geliyor internet alışverişi vs. serbest. Velin sadece izin veriyor, hesabını kurcalayamıyorlar.

Annemle gittim, direkt gidip İlk İmza başvurusu yapacağımı söyledim bir ton kağıt imzaladıktan sonra yaklaşık 1 hafta sonra kapıma geldi kart.
İş Bankası çok boş iş yapıyormuş o zaman. Ben sadece 2 belge imzaladım ve hesabım anında açıldı, kart da 2 gün sonra geldi.

Annen veya babanla bu bankalardan birine git (Ziraat bankası da açıyormuş diye duydum bu arada) ve genç hesabı açmak istediğinizi söyle. Velinin ve senin imzanı alarak sana bir hesap açacaklar ve kartını gönderecekler. Tamamen normal bir banka kartı olarak geliyor internet alışverişi vs. serbest. Velin sadece izin veriyor, hesabını kurcalayamıyorlar.
Anladım veli harici biriyle gitsem? :)

Anladım veli harici biriyle gitsem? :)
Böyle bir şey mümkün değil ikinizden de T.C. kimlik alacaklar çünkü. Ailen katı olsa bile buna izin vereceklerini düşünüyorum illaha ki bir karta ihtiyacın var hele bu dönemde. Ekmek bile 12.50 TL olmuş artık insanlar yanlarında minimum 1-2 bin TL taşıyorlar. Nakit olarak taşımak güvenli değil.

Ek bilgi: Papara kart açmayı da deneyebilirsin ama neredeyse her işlem için T.C. kimlik ve E-Devlet belgesi isteyip duruyorlar yine bir sürü uğraşa giriyorsun.

Böyle bir şey mümkün değil ikinizden de T.C. kimlik alacaklar çünkü. Ailen katı olsa bile buna izin vereceklerini düşünüyorum illaha ki bir karta ihtiyacın var hele bu dönemde. Ekmek bile 12.50 TL olmuş artık insanlar yanlarında minimum 1-2 bin TL taşıyorlar. Nakit olarak taşımak güvenli değil.
Tamamdır bakacağım velimin o bankaya ait bir karta ihtiyacı yoksa bakacağım teşekkürler.

Tamamdır bakacağım velimin o bankaya ait bir karta ihtiyacı yoksa bakacağım teşekkürler.
Kart senin üzerine olacak velinin kullanıp kullanmaması önemli değil, hatta kullanmaları aksine daha da iyi olur. Örnek olarak babam bana haftalık harçlığımı kartıma atıyor ve aynı bankayı kullandığımız için FAST ile direkt para gönderiliyor ve herhangi bir ekstra ücret alınmıyor.

Kart senin üzerine olacak velinin kullanıp kullanmaması önemli değil, hatta kullanmaları aksine daha da iyi olur. Örnek olarak babam bana haftalık harçlığımı kartıma atıyor ve aynı bankayı kullandığımız için FAST ile direkt para gönderiliyor ve herhangi bir ekstra ücret alınmıyor.
Tamamdır bakacağım teşekkürler

Doğru, artık ininal plus olmadığı sürece onaylı yerler hariç hiçbir yerden internet alışverişi yapılamıyor. Yani parayı sadece Google Play gibi bir yerde harcayabiliyorsunuz. Tavsiyem Akbank bankamatiğine gidip paranızı çekmenizdir.
Kötü oldu bu. Bu kısıtlamanın olmadığı bir ön ödemeli kart var mıdır?