Telefonunu Çıkra

Başarılı
Makaleler
10
Merhaba.

Şu konuda biraz dillendirmiştim ancak orada odağın PSU'idi.

Tanıdığım birisi, elimdeki 3080 Ti iChill 4X'i 17K'den verebileceğini söylemesi üstüne aklıma takıldı.

Birkaç incelemesine baktım ancak net bir cevap bulamadım. RTX 3080 Ti'ın dengesiz bir ısınması olduğundan kafan iyice karıştı.
Bu yüzden kullanıcı yorumlarına ve forum ahalisine danışmam gerek.

Kondisyondan bağımsız, bu model nasıldır? Gördüğüm kadarıyla hotspot yüksek, geri kalanlar meh. Zaten iChill X3'ten pek ayrışmıyor.

Ancak kitgru incelemesinde Build kalitesi ile alakalı bir takım sorunları var. Asıl kafamı karıştıran buydu. Ondan dolayı bu modeli kullanmış birilerinden tavsiye arıyorum.

İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yük altında VRAM sıcaklıkları 110°C’yi aşmıyorsa ortada ciddi bir sorun yoktur. Bu seride undervolt yaparak performanstan ödün vermeden 5–10°C civarında ekstra sıcaklık düşüşü elde edebilirsin. Hem daha serin çalışır hem de sistem daha stabil olur.

Yük altında VRAM sıcaklıkları 110°C’yi aşmıyorsa ortada ciddi bir sorun yoktur. Bu seride undervolt yaparak performanstan ödün vermeden 5–10°C civarında ekstra sıcaklık düşüşü elde edebilirsin. Hem daha serin çalışır hem de sistem daha stabil olur.
TUF 750B ile yeterince riskli olmasa düşündüm de aslında. IChill 4X muallak bir model. Gaming X veya TUF olsa bu kadar şey etmezdim.

TUF 750B ile yeterince riskli olmasa düşündüm de aslında. IChill 4X muallak bir model. Gaming X veya TUF olsa bu kadar şey etmezdim.
RTX 3000 serisinde en büyük problem VRAM sıcaklıkları; onun dışında ciddi bir fark olacağını sanmıyorum. Daha düşük segment markalarda da kullandım, şu anda ise TUF RTX 3090 kullanıyorum. Undervolt uyguladım ve yük altında güç tüketimi 300–320W’ı geçmiyor. Mümkünse tanıdığından kartı ödünç alıp kendi sisteminde dene. Yük altında PSU ısınıyor mu, kart stabil çalışıyor mu test et sonuçlar iyiyse gönül rahatlığıyla alabilirsin.

RTX 3000 serisinde en büyük problem VRAM sıcaklıkları; onun dışında ciddi bir fark olacağını sanmıyorum. Daha düşük segment markalarda da kullandım, şu anda ise TUF RTX 3090 kullanıyorum. Undervolt uyguladım ve yük altında güç tüketimi 300–320W’ı geçmiyor. Mümkünse tanıdığından kartı ödünç alıp kendi sisteminde dene. Yük altında PSU ısınıyor mu, kart stabil çalışıyor mu test et sonuçlar iyiyse gönül rahatlığıyla alabilirsin.
1768745547138.webp
1768745553654.webp
1768745562738.webp

Testte bu şekilde çıktı. Pek başarılı bir model değil ama 17K fiyat bence ayarında gibi.

@14925 @michaelscofield @LH44 @21312 @Toby Fox
İkinci el'ciler... help pls 👉👈
1768745801226.webp

Eki Görüntüle 219125Eki Görüntüle 219126Eki Görüntüle 219127
Testte bu şekilde çıktı. Pek başarılı bir model değil ama 17k fiyat bence ayarında gibi.

@14925 @michaelscofield @LH44 @21312 @Toby Fox
İkinci el'ciler... Help pls 👉👈
Eki Görüntüle 219129

Sonuçlara bakınca, özellikle VRAM tarafında benim TUF'tan bile daha iyi görünüyor. VRAM ısıları için bakır mod uyguladığında 60–65°c seviyelerine kadar düşürmek mümkün; ben de uzun süre bu şekilde kullandım. Bu sıcaklıklarda zaten undervolt yapmaya bile gerek kalmıyor. Ancak kart düşük sıcaklıklarda çalıştığı için doğal olarak daha yüksek GPU frekanslarını da koruyor. Fiyat tarafında ise kartı 15–16 bin TL bandında alabilirsen çok daha mantıklı bir tercih olur.

Arkadaşın seni pek sevmiyor sanırsam. 3080 Tİ'ye 17 bin TL verilmez. Hakkı 15 en fazla.
Fiyat tarafında ise kartı 15–16 bin TL bandında alabilirsen çok daha mantıklı bir tercih olur.
fiyatı fazla açıkçası. 15 bin bandında olsa düşünülebilirdi.
Ticaretinde diyelim, öğrenci + al-satcı. Bildiğim iyi oldu.
Sarı site fiyatları o civarda, muhtemelen dediğiniz fiyatlar Facebook guruplarında öyle.
Tam şu anda soğudum (iyi anlamda) teşekkürler <3

Ticaretinde diyelim, öğrenci + al-satcı. Bildiğim iyi oldu.
Sarı site fiyatları o civarda, muhtemelen dediğiniz fiyatlar Facebook guruplarında öyle.
Tam şu anda soğudum (iyi anlamda) teşekkürler <3
Birkaç hafta önce RTX 3090 aldığım için önceki RTX 3080’imi arkadaşıma yaklaşık 10 bin TL civarına sattım. 😄