Arkadaşlar merhabalar. 2 gün önce Inno3D 5060 Ti modelini aldım ama oyunlarda şu an 70–72 derece arasında gidip geliyor. Boşta ise 44–41 derece arası, bazen 39’a düşüyor. Sizce bir sorun teşkil eder mi? YouTube’dan baktığımda bu ekran kartı 65–66 derece gösteriyor ama bende 70–72 derece arasında anlık değişim oluyor. Aldığım yeri aradığımda bu değerlerin normal olduğunu söylediler. Göndersem bir sorun çıkmazsa zaman kaybı olacak. Sizce bir sıkıntı olur mu? Cevaplarınız benim için çok önemli.

5-10 derece oynaması bence normaldir. Kullandığın grafik ayarları, oda sıcaklığı bu farkı oluşturmaya yeterli. Yine de bir Furmark testi yap hot spot değerini paylaş, ekstrem bir sıcaklık görmüyorsan sorun yoktur.

Gayet iyi değerler. Yukarıda söylendiği gibi bir çok etken var. En basitinden kasanın Airflow'u bile değerleri oynatır. 5060 Tİ zaten öyle aşırı ısınabilecek bir GPU değil. Hotspot ve VRAM sıcaklığında da sorun yoksa endişe yersiz olur bence.

5-10 derece oynaması bence normaldir. Kullandığın grafik ayarları, oda sıcaklığı bu farkı oluşturmaya yeterli. Yine de bir FurMark testi yap hot spot değerini paylaş, ekstrem bir sıcaklık görmüyorsan sorun yoktur.

Anladım benim kasanın ön taraftaki 3 fanının arkasında 3'lü sıvı sogutucu fanları var acaba o da etkiliyor mudur sıcak havanın dısarıya atılmasını servisin dediğine göre de kasa hava akısıda cok etkiliyor sanırım.

Gayet iyi değerler. Yukarıda söylendiği gibi birçok etken var. En basitinden kasanın Airflow'u bile değerleri oynatır. 5060 Ti zaten öyle aşırı ısınabilecek bir GPU değil. Hotspot ve VRAM sıcaklığında da sorun yoksa endişe yersiz olur bence.

Anladım cevap için teşekkürler 80'nin üstü değerler görmediğim sürece sıkıntı olmaz o zaman.

Anladım benim kasanın ön taraftaki 3 fanının arkasında 3'lü sıvı sogutucu fanları var acaba o da etkiliyor mudur sıcak havanın dısarıya atılmasını servisin dediğine göre de kasa hava akısıda cok etkiliyor sanırım.
Şöyle söyleyeyim bende de ASUS 5060 Ti var, şimdi R6 testimi inceledim GPU sıcaklığı 50-60 arası gezmiş. Ancak şöyle bir detay var odam genelde 23-25 derece ve oyunu Low grafiklerde oynuyorum. Yani GPU kullanımım %38. Siz hikayeli bir oyun oynuyorsanız muhtemelen Medium/High grafikler tercih ediyorsunuzdur. Bundan dolayı sıcaklık farkı oluşuyordur.

Fan RPM değerlerine de bakmak lazım. Fanın yarısı bile dönmüyorsa normal bence.

1083-85 RPM'de dönüyor.

Şöyle söyleyeyim bende de ASUS 5060 Ti var, şimdi R6 testimi inceledim GPU sıcaklığı 50-60 arası gezmiş. Ancak şöyle bir detay var odam genelde 23-25 derece ve oyunu Low grafiklerde oynuyorum. Yani GPU kullanımım %38. siz hikayeli bir oyun oynuyorsanız muhtemelen Medium/High grafikler tercih ediyorsunuzdur. Bundan dolayı sıcaklık farkı oluşuyordur.

Anladim evet hikayeli oyunlar ve Full maksimum grafikte oynuyorum.