peaceswitz

Uzman
Merhaba, 2. el INNO3D RTX5060 8 GB alacağım ve sahibi 2 ay önce Vatan'dan kutulu aldığını, 22 ay daha garantisini olduğunu söylüyor ve güvenlik bandı üstünde ancak %76 fanda 74 derece bana fazla geldi. Bu ürün daha 2 aylık. Acaba bu markanın bu modeli mi sorunlu yoksa bu ürün mü üretim kaynaklı veya başka sebeplerden ötürü sorunlu çözemedim.

Screenshot_20251220-204111.webp

Techolay kanalında Recep Bey aynı kartın sıcaklık ve fan değerlerini gösterdiği değerler ile bu kart alakasız. Sizce sebep ne olabilir? Kart piyasa fiyatının altında o yüzden almak istiyorum ancak bu konu endişelendirdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Techolay videosundaki değerlerle aynı değerleri alacaksınız diye bir kaide yok zaten. Birçok etken var. Kasa, kasanın konumu, çevresel etkenler, fanlar vesaire bunlar ufak gibi görünen ama çok fark yaratan şeyler.

74 derece anormal bir sıcaklık değil. Deneme-yanılma yöntemiyle düzgün bir undervolt'un üzerine overclock yaparak FPS kaybetmeden biraz sıcaklık düşüşü sağlayabilirsiniz.

Techolay videosundaki değerlerle aynı değerleri alacaksınız diye bir kaide yok zaten. Birçok etken var. Kasa, kasanın konumu, çevresel etkenler, fanlar vesaire bunlar ufak gibi görünen ama çok fark yaratan şeyler.

74 derece anormal bir sıcaklık değil. Deneme-yanılma yöntemiyle düzgün bir undervolt'un üzerine overclock yaparak FPS kaybetmeden biraz sıcaklık düşüşü sağlayabilirsiniz.
Aslında beni rahatsız eden sıcaklık olmadı eski kartlarımın çoğunu 78 80 derecelerde kullandım ama %76 fan bana çok fazla geldi.

Hot spot gözükmüyor bile ve bu haliyle 2K RPM. Alınmaz.
5000 serisinde hotspot gözükmüyor hocam.

@peaceswitz, kompakt tasarımlı ve ince soğutma bloğu olan modeller mecburen diğerlerine oranla biraz daha yüksek fan devrinde çalışırlar. Çok kalın soğutma bloğuna sahip, ferah bir modelin ihtiyaç duyduğu fan devriyle Zotac Twin Edge, Inno3D gibi giriş seviyesi modellerin ihtiyaç duyduğu fan devri aynı değil.

@peaceswitz, kompakt tasarımlı ve ince soğutma bloğu olan modeller mecburen diğerlerine oranla biraz daha yüksek fan devrinde çalışırlar. Çok kalın soğutma bloğuna sahip, ferah bir modelin ihtiyaç duyduğu fan devriyle Zotac Twin Edge, Inno3D gibi giriş seviyesi modellerin ihtiyaç duyduğu fan devri aynı değil.
Hocam benim önceki kartımda INNO3D RTX3060 12GB TWİN X2 modeli idi ancak o kart 3 senelik ve bakım yapmadığım halde yine 74 derecelerde çok daha düşük fan hızında çalışıyordu. Birde 3060 170W, 5060 145W TDP'ye sahip.