Detaylar
Kim cevapladı?Yakuza 83
Başarılı
Valla @Ayhan Dönmez ramlere üflesin diye bundan aldırdı, gayet memnunum yani.Valla benden tavsiye bekleme, benim halim daha beter. @Yakuza hocam biliyordur belki
Eki Görüntüle 280345
ShadowLegion 111
Bilgin
- Makaleler
- 1
@Brew_MacMillan hocam öncelikle endişenizi anlıyorum. Benim kartım 360W yük altında 81-82 dereceyi geçmiyor ve hotspot 100 dereceyi görmüyor. Şöyle ki ben aldım ve havalar nispeten daha serinken 81 dereceyi görünce fazla olduğunu düşündüm. Garantiyi bozdum ve kendim @Ayhan Dönmez 'in tavsiyesi ile oldukça katı olan CyroFuze 7 uyguladım. %90 fanda 76 dereceye düşmüştü. Sonra havalar ısınınca yine 81-82 dereceleri gördü. Şuanda benim UV profilim şu şekilde. NV-UV programını kullanıyorum. @Yakuza 'nın kullandığını görüp daha sonra ben de kullanmıştım. Kart stokta 1.055 mV civarında çalışıyorken şuan 0.915 ile 4090' dan %6-7 gerideyim sadece ve sıcaklıklarım da çok düşük. Şuan son gelen DLSS5 güncellemesi ile zaten 280-300W' ı geçmiyor benim.
FH6 Ekstrem+RT, DLSS Quality, DLSS5 açık. @Brew_MacMillan şuan bende yedekte Thermal Grizzly PhaseSheet var. Eğer ki mevcut macun pump-out yaparsa pad koyacağım.
FH6 Ekstrem+RT, DLSS Quality, DLSS5 açık. @Brew_MacMillan şuan bende yedekte Thermal Grizzly PhaseSheet var. Eğer ki mevcut macun pump-out yaparsa pad koyacağım.
Brew_MacMillan 1
Çalışkan
UV şart hocam bence zaten bu kartlara, üstüne slim olunca mecbur öyle kullanıyoruz. Yalnız benim kasada şu an sadece 1 tane egzoz fanı var. Bilgisayarı aldığımdan beri kasa ile gelen 3 intake (giriş) ve 1 egzoz olmak üzere toplam 4 fanla kullandım. Sonradan GPU'nın altına 2 tane eklesem de bir nebze faydası oldu ama sanırım PC içeride biriken sıcak havayı tek bir egzoz fanıyla tahliye edemiyordu. Üstüne bir de Router koymam çabası.. xd@Brew_MacMillan hocam öncelikle endişenizi anlıyorum. Benim kartım 360W yük altında 81-82 dereceyi geçmiyor ve hotspot 100 dereceyi görmüyor. Şöyle ki ben aldım ve havalar nispeten daha serinken 81 dereceyi görünce fazla olduğunu düşündüm. Garantiyi bozdum ve kendim @Ayhan Dönmez 'in tavsiyesi ile oldukça katı olan CyroFuze 7 uyguladım. %90 fanda 76 dereceye düşmüştü. Sonra havalar ısınınca yine 81-82 dereceleri gördü. Şuanda benim UV profilim şu şekilde. NV-UV programını kullanıyorum. @Yakuza 'nın kullandığını görüp daha sonra ben de kullanmıştım. Kart stokta 1.055 mV civarında çalışıyorken şuan 0.915 ile 4090' dan %6-7 gerideyim sadece ve sıcaklıklarım da çok düşük. Şuan son gelen DLSS5 güncellemesi ile zaten 280-300W' ı geçmiyor benim.
Eki Görüntüle 280351
Eki Görüntüle 280352
Eki Görüntüle 280353
GPU muhtemelen bu yüzden içerideki sıcak havadan etkilenip ısınıyor. Çünkü kasanın yan camını açtığımda sıcaklık ciddi derecede düştü. Hava soğutma kullandığım için radyatör fan sistemi de yok, haliyle biriken sıcak havayı şu an PC tamamen o tek egzoz fanla atmaya çalışıyor; sıvı soğutma olsaydı radyatör fanları bile bir nebze iş görürdü bence 360 lık sıvı soğutmaların fanları olduğu için..
@Yakuza hocamın önerdiği fandan 3 adet üste tahliye için takacağım. Montajı yaptıktan sonra sonuçları test edip tekrar buraya atarım. Bence faydası olacaktır sıcak hava içeride biriktiğini düşünüyorum. 1 tane yetersiz gelmiş olabilir.
Yakuza 83
Başarılı
UV şart hocam bence zaten bu kartlara, üstüne Slim olunca mecbur öyle kullanıyoruz. Yalnız benim kasada şu an sadece 1 tane egzoz fanı var. Bilgisayarı aldığımdan beri kasa ile gelen 3 intake (giriş) ve 1 egzoz olmak üzere toplam 4 fanla kullandım. Sonradan GPU'nın altına 2 tane eklesem de bir nebze faydası oldu ama sanırım PC içeride biriken sıcak havayı tek bir egzoz fanıyla tahliye edemiyordu. Üstüne bir de Router koymam çabası. xd
GPU muhtemelen bu yüzden içerideki sıcak havadan etkilenip ısınıyor. Çünkü kasanın yan camını açtığımda sıcaklık ciddi derecede düştü. Hava soğutma kullandığım için radyatör fan sistemi de yok, haliyle biriken sıcak havayı şu an PC tamamen o tek egzoz fanla atmaya çalışıyor; sıvı soğutma olsaydı radyatör fanları bile bir nebze iş görürdü bence 360'lık sıvı soğutmaların fanları olduğu için.
@Yakuza hocamın önerdiği fandan 3 adet üste tahliye için takacağım. Montajı yaptıktan sonra sonuçları test edip tekrar buraya atarım. Bence faydası olacaktır sıcak hava içeride biriktiğini düşünüyorum. 1 tane yetersiz gelmiş olabilir.
O fanlar benim Arctic Freezer III 360 Pro'da da kullanılıyor aynı zamanda. Adamlar en iyi soğutucusuna da yerleştirmiş iş görüyor bayağı PWM olduğu için.
ShadowLegion 111
Bilgin
- Makaleler
- 1
@Brew_MacMillan ben de durum şöyle ki egzoz fanım Arctic P14 Pro, ekran kartının altındaki de aynı 140mm fandan. Ekran kartının sol alt tarafındaki de 140mm argb olmayan boşta duran Lancool 216'nın stok egzoz fanı idi, onu da oraya taktım. Önde 160 mm fanlar. Üstte 240mm Arctic LF 2 240mm var. 240mm soğutucunun yanı da boş kalmasın diye önceden kalan BeQuiet Pure Wings 2 120mm fan var.UV şart hocam bence zaten bu kartlara, üstüne slim olunca mecbur öyle kullanıyoruz. Yalnız benim kasada şu an sadece 1 tane egzoz fanı var. Bilgisayarı aldığımdan beri kasa ile gelen 3 intake (giriş) ve 1 egzoz olmak üzere toplam 4 fanla kullandım. Sonradan GPU'nın altına 2 tane eklesem de bir nebze faydası oldu ama sanırım PC içeride biriken sıcak havayı tek bir egzoz fanıyla tahliye edemiyordu. Üstüne bir de Router koymam çabası.. xd
GPU muhtemelen bu yüzden içerideki sıcak havadan etkilenip ısınıyor. Çünkü kasanın yan camını açtığımda sıcaklık ciddi derecede düştü. Hava soğutma kullandığım için radyatör fan sistemi de yok, haliyle biriken sıcak havayı şu an PC tamamen o tek egzoz fanla atmaya çalışıyor; sıvı soğutma olsaydı radyatör fanları bile bir nebze iş görürdü bence 360 lık sıvı soğutmaların fanları olduğu için..
Her şey aşırı düşük RPM'de çalışıyor. 800-900 arası ve fazlasıyla yetiyor. Yazın bile serindi. Deli hava akışı var. Ayrıca arkada ekran kartına DP kablosu taktığım yerde de 120mm BeQuiet Pure Wings 2 fan var. Ekran kartımda vapor chamber yok ve 280-300W arası gidip gelirken 2000-2100 RPM. 2 slotluk kart, 2.5 bile değil. Her zaman demişimdir akvaryum maceradır. Mesh kasa kadar hava akışı veremez en babası bile.
Yeni konular
-
Elektronik Game Garaj R7 7800X3D & RX 9070 XT sistem 107.126 TL
- İsimbulamajim
-
-
-
Çözüm Üçüncü parti kurmama rağmen neden Windows Defender servisi çalışıyor?
- Hermione Jean Granger
-
Ters şekilde kameraya bakan Golden Retriever | iPhone 13 Pro
- michaelscofield
-
-