Merhabalar. 2 senelik İnşaat Bölümü okuyup, sonrasında İnşaat Mühendisliği veya Mimarlığa geçme gibi bir hedefim var. Yüksek lisans hedefim de var.
Beni uzun bir süre sorun çıkarmayacak şekilde götürecek bilgisayara ihtiyacım var. Ekran kartı ne almalıyım bilmiyorum. RTX 5000 serisi bakıyorum da RTX 3000 veya RTX 4000 serisi bana yetersiz mi gelir onu da bilmiyorum.
Sıfır mı almalıyım yoksa ikinci el mi almalıyım onu da bilmiyorum. İkinci el alırsam Trendyol Dolap uygulaması üzerinden almak istiyorum. 6 ay peşin fiyatına taksit yapıyor. Bu şekilde alırsam bütçem 30-35 bin lirası.
Sıfır alırsam minimum peşin fiyatına 12 ay taksit yapan yerden almak istiyorum. Bildiğim kadarıyla Monster resmî sitesi peşin fiyatına 12 ay taksit yapıyor. Orada da bütçem 60 bin lira civarı.
Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Kafam şu an çok karışmış durumda.
12 ay taksit imkanı sunuluyor. 30-35.000 TL bandında 2. el bulunur iyi laptop için. Monster'ın fiyatlandırması güzel, vade farkı çıkartmıyor. Ama kalite olarak yerlerde maalesef.
12 ay taksit imkanı sunuluyor. 30-35.000 TL bandında 2. el bulunur iyi laptop için. Monster'ın fiyatlandırması güzel, vade farkı çıkartmıyor. Ama kalite olarak yerlerde maalesef.
Tulpar modelleri bi' nebze de olsa daha iyi. Abralar en berbatları. Normalde bu forumda kimse Monster önermez. Fakat illa Monster istiyorsanız Tulpar serilerine bakın sadece.
Kasa kalitesi çok iyi değil ve soğutma uzun vadede sorunlu, fazla ısınıyorlar. Tek avantajı, ömür boyu temizlik ve termal macun garantili olması. 6 ayda bir gönderiyorsun, sana temizleyip ve termal macun yenileyip gönderiyorlar. Çok iyi olay. Aslında alınmaz bir marka değil; hatta uygunsa kesinlikle alınır. Şu anki laptopum Monster Abra A5 v16.5, eski bir cihaz. İlk çıktığında almıştı babam iş bilgisayarı olarak, şu an ben kullanıyorum ve şu ana kadar herhangi bir şikayetimiz yok.
Tulpar modelleri bi' nebze de olsa daha iyi. Abralar en berbatları. Normalde bu forumda kimse Monster önermez. Fakat illa Monster istiyorsanız Tulpar serilerine bakın sadece.