OnePC

Başarılı
Merhabalar. 2 senelik İnşaat Bölümü okuyup, sonrasında İnşaat Mühendisliği veya Mimarlığa geçme gibi bir hedefim var. Yüksek lisans hedefim de var.

Beni uzun bir süre sorun çıkarmayacak şekilde götürecek bilgisayara ihtiyacım var. Ekran kartı ne almalıyım bilmiyorum. RTX 5000 serisi bakıyorum da RTX 3000 veya RTX 4000 serisi bana yetersiz mi gelir onu da bilmiyorum.

Sıfır mı almalıyım yoksa ikinci el mi almalıyım onu da bilmiyorum. İkinci el alırsam Trendyol Dolap uygulaması üzerinden almak istiyorum. 6 ay peşin fiyatına taksit yapıyor. Bu şekilde alırsam bütçem 30-35 bin lirası.

Sıfır alırsam minimum peşin fiyatına 12 ay taksit yapan yerden almak istiyorum. Bildiğim kadarıyla Monster resmî sitesi peşin fiyatına 12 ay taksit yapıyor. Orada da bütçem 60 bin lira civarı.

Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Kafam şu an çok karışmış durumda.

Ekran boyutu 17 ve üzeri düşünüyorum.

Normalde RTX 5060 GPU LOQ önerisinde bulunacaktım. Fakat çok ciddi vade farkı çıkıyor bu sefer.

Karta göre vade farkı değişiyor. Bonus ve Paraf 66.000 TL ile en yüksek vade farkı çıkarıyor.

Fakat bu zorlarsa sizi:
12 ay taksit imkanı sunuluyor. 30-35.000 TL bandında 2. el bulunur iyi laptop için. Monster'ın fiyatlandırması güzel, vade farkı çıkartmıyor. Ama kalite olarak yerlerde maalesef.

Neden Monster kalitesi yerlerde hocam?
Soğutma olarak kötüler. Fanlar bir süre sonra yetmiyor.
Tulpar modelleri bi' nebze de olsa daha iyi. Abralar en berbatları. Normalde bu forumda kimse Monster önermez. Fakat illa Monster istiyorsanız Tulpar serilerine bakın sadece.

Neden Monster kalitesi yerlerde hocam?

Kasa kalitesi çok iyi değil ve soğutma uzun vadede sorunlu, fazla ısınıyorlar. Tek avantajı, ömür boyu temizlik ve termal macun garantili olması. 6 ayda bir gönderiyorsun, sana temizleyip ve termal macun yenileyip gönderiyorlar. Çok iyi olay. Aslında alınmaz bir marka değil; hatta uygunsa kesinlikle alınır. Şu anki laptopum Monster Abra A5 v16.5, eski bir cihaz. İlk çıktığında almıştı babam iş bilgisayarı olarak, şu an ben kullanıyorum ve şu ana kadar herhangi bir şikayetimiz yok.

bundan sonrası da bütçemi aşıyor hocam. ekran boyutu 15.6 inç’e düşüreceğim olmazsa.
O zaman attığınız Abra'yı alın. Fakat uzun vadede sıkıntı çıkarır ısı konusunda.

Burada seçili bankalarda, vade farkıyla 12 taksit 66.000 TL'ye denk geliyor. Eğer bütçe olarak uyarsa buna bakın direkt. Soğutma olarak daha üstündür.