470

Uzman
Makaleler
2
Forumdaki insanlar neden hep gereksiz yere kahkaha ifadesi atıyor? Örneğin az önce "Techolay'da yöneticiler göz ardı edilemiyor mu?" veya örneğin "Nasıl asker olunur?" konusunu açtım. Altı üstü bir soru sordum insanlar gereksiz yere kahkaha ifadesi attı. Benim anlamadığım burada dalga geçilecek veya kahkaha ifadesi atılacak ne var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Forumdaki insanlar neden hep gereksiz yere kahkaha ifadesi atıyor? Örneğin az önce "Techolay'da yöneticiler göz ardı edilemiyor mu?" veya örneğin "Nasıl asker olunur?" konusunu açtım. Altı üstü bir soru sordum insanlar gereksiz yere kahkaha ifadesi attı. Benim anlamadığım burada dalga geçilecek veya kahkaha ifadesi atılacak ne var?
İnsanlar içerikleri komik bulup gülebilirler. Bunu da kendi isteklerine bağlı olarak emoji ile karşı tarafa ve diğer kullanıcılara belirtmek isteyebilirler. Gayet normal bir durum.

Saçma bulunan şeylere atılıyor genelde, bazen sadece komik geldiği için atılıyor, inadına gıcıklık olsun diye atılıyor, ona atılıyor, buna atılıyor. Bir sürü farklı sebebi olabilir ve bu sebeplerin hepsini öğrenmeye kafa yormak insanı yorar.

"Yöneticiyi göz ardı edecekmiş enayi" ya da "Sırf ilgi çekmek için şehit olacakmış" gibi düşünceler olabilir ve bunun sonucunda kahkaha emojisi atılabilir. Çok takmamayı öğrenmek lazım.

Troll olduğunu düşünenler bile vardır ki onlar genelde direkt kahkaha atar, bir topluluktaki herkes aynı şekilde düşünüp davranmayabiliyor.

En nihayetinde, salla gitsin ya.

Forumda her şey için bu emojiye maruz kalabilirsin. Bu hiç sekmez, "Su içiyorum", "Nasılsınız?", "Ben günde 8 saat uyuyorum", "Kullandığım ekran kartı RTX3060."

Sen ne yorum yaparsan yap "Beğenmeme, kahkaha" gibi ifadelere maruz kalabilirsin. Ve bunlara fazla takılmamak lazım, insanların gerçekten komiğine gitmiş olabilir. Misal yöneticiyi kara listeye alma konusu bana da komik geldi. Askerlik konusunda pek gülünecek bir şey yok gibi ancak hepimiz farklı kafadan insanlarız burada, bize komik gelmeyip de onlara gelen bir unsur içeriyor olabilir konu. Gerçekten sadece trollüne bu tarz ifadeler bırakanlar var, bu kitleyi ben de hiç sevmem o konuda bir şey diyemem. Ancak genel olarak pek umursanmaması gereken bir şey. Ben gerek bu forumda gerek Technopat forumda ne linçlere, ne ifadelere maruz kaldım. Ancak bu benim için bir sorun olmadı mesela hiçbir zaman. Herkes her fikire katılmak zorunda değil.