Merhaba. İnsanlar nasıl hem parasını harcayıp hem yatırım yapıyor? Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim. Not: 7 yıldır yatırım yapmaya, para biriktirmeye calışıyorum. 7 yılda sadece 2 tane gram altın biriktirebildim. Para biriktirmeye calışmaktan para hırsından dolayı da hem çocukluğumu hem gencliğimi yaşayamadım. Diğer insanlara baktığımda hem yatırımını yapıp hem para biriktirebiliyor. Bunu da hala cözemedim.
Detaylar
Kim cevapladı?Daha fazla kazanıyorlar? Kendinden başlamalısın bunu sorgulamaya. "Ben ne yiyorum da para biriktiremiyorum? " mesela. Matematik basit. Kazandığın ≤ Harcadığın ise yatırım yapmaya bütçe ayıramazsın.
Th3RealKayseriLee
Yetkin
Aile evinde yaşıyorsanız eğer ve asgari ücretle geçiniyorsanız basit düzenekle yaşamanız gerek. İhtiyacınız varsa bir şeylere alırsınız yoksa altına borsaya ya da bir teknolojik alete araca basarsınız. O kadar sürede 2 gram altın biraz saçma olmuş. Ben okul hayatından sonra uzun süre iş bulamadım bu yüzden askere git gel derken fabrika ortamlarında 2 aylık işçi olarak 2 gramı yeni aldım (Ay başı 1 tane) Yani daha kısa özet geçeyim Asgari ücret alıp gidip iPhone davası güdüyorsanız ya da lüks yerlerde yemek yemeyi tercih ediyorsanız yatırım yapmanız zor olması oldukça normal.
ALCYONEUS
Uzman
Merhaba. İnsanlar nasıl hem parasını harcayıp hem yatırım yapıyor? Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim. Not: 7 yıldır yatırım yapmaya, para biriktirmeye calışıyorum. 7 yılda sadece 2 tane gram altın biriktirebildim. Para biriktirmeye calışmaktan para hırsından dolayı da hem çocukluğumu hem gencliğimi yaşayamadım. Diğer insanlara baktığımda hem yatırımını yapıp hem para biriktirebiliyor. Bunu da hala cözemedim.
Giderlerini azaltıp maaşının bir kısmını yatırıma ayıracaksın. Bunun dışında gelirin düşükse zaten yatırım yapamazsın.
Öğrenciyken o iş biraz zor.
Aile evinde yaşadığım zamanlar kira vermiyordum sadece faturalar ve kişisel ihtiyaçlar onlar çok bişey tutmuyordu. Maaşımın 3/1'ini rahatlıkla yatırıma ayırabiliyordum. Ama hem kira verip hem diğer giderlerle uğraşan kişilerin yatırım yapması şimdilik çok zor. Özellikle kira. Kendi evin (borcun olmadığını varsayıyorum) varsa birikim yapabilirsin.Merhaba. İnsanlar nasıl hem parasını harcayıp hem yatırım yapıyor? Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim. Not: 7 yıldır yatırım yapmaya, para biriktirmeye calışıyorum. 7 yılda sadece 2 tane gram altın biriktirebildim. Para biriktirmeye calışmaktan para hırsından dolayı da hem çocukluğumu hem gencliğimi yaşayamadım. Diğer insanlara baktığımda hem yatırımını yapıp hem para biriktirebiliyor. Bunu da hala cözemedim.