Çoğu kişi bunun enerji içeceğinin içerdiği yüksek kafein oranı olarak belirtse de buna katılmıyorum. Çünkü piyasada marketlerde bulabileceğiniz enerji içeceklerinin 1 litresinde en fazla 150 / 200mg kafein bulunuyor. Kafein hassasiyetiniz, kalp sorununuz veya bu iki sorunu etkileyen başka bir hastalığınız yoksa 150 veya 200mg kafeinden ölme riskiniz yok. 1 yıl önceye kadar her okula çıkışımdan önce 200 mg'lık kafein hapı kullanıyordum hatta bazen çok yorgun düştüğümde 2 tane hap kullanıyordum gün içinde ve sağlık sorunum olmadı. İnsanlar nasıl ölebiliyor bu kadar az bir kafein oranı yüzünden?
Batu günde 5 litre enerji içeceği içmek, batu ölmek.

İnsanlar;

Arı sokuyor anaflaktik şok geçirebiliyor. Bilmedikleri arı sokmasına alerjileri olduğu.

Doktor hasta bir insana antibiyotik yazıyor, adam ilk hapı alıyor, küt yine bir şok. Yıllardır kullandığı amoksisilin bir anda alerji yapabiliyor.

Kafein + tatlandırıcı sizde bir şey yapma yapmaz sonra bir çarpıntı; üstüne troponin T ve CK Em artışı ile...

Her an her şey olabilir genç arkadaşım...

Sağlık meslek liseliyim diye bir daha övünmeyeceğim. Dediklerinizin yarısını biliyorum sadece.