hazernag

Yetkin
Çoğu kişi bunun enerji içeceğinin içerdiği yüksek kafein oranı olarak belirtse de buna katılmıyorum. Çünkü piyasada marketlerde bulabileceğiniz enerji içeceklerinin 1 litresinde en fazla 150 / 200mg kafein bulunuyor. Kafein hassasiyetiniz, kalp sorununuz veya bu iki sorunu etkileyen başka bir hastalığınız yoksa 150 veya 200mg kafeinden ölme riskiniz yok. 1 yıl önceye kadar her okula çıkışımdan önce 200 mg'lık kafein hapı kullanıyordum hatta bazen çok yorgun düştüğümde 2 tane hap kullanıyordum gün içinde ve sağlık sorunum olmadı. İnsanlar nasıl ölebiliyor bu kadar az bir kafein oranı yüzünden?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kalp ritmi bozukluklarıyla doğrudan bir münasebeti mevcut ve bilhassa bu rahatsızlıktan mustarip bireyler için ilave bir risk teşkil ediyor olabilir.

Benim kafein toleransım yüksek. Kafein'in etkisini görmek için 10 bardak en az içmem gerekiyor. O da aman aman bir etki etmiyor hatta uyuyorum sonra :) He bu kadar kafein iyi değil hatta bence uzak durmak lazım anksiyeteye doğrudan etkisi var.

İnsanlar;

Arı sokuyor anaflaktik şok geçirebiliyor. Bilmedikleri arı sokmasına alerjileri olduğu.

Doktor hasta bir insana antibiyotik yazıyor, adam ilk hapı alıyor, küt yine bir şok. Yıllardır kullandığı amoksisilin bir anda alerji yapabiliyor.

Kafein + tatlandırıcı sizde bir şey yapma yapmaz sonra bir çarpıntı; üstüne troponin T ve CK Em artışı ile....

Her an her şey olabilir genç arkadaşım...

Olay kafein değil ki. Fazla şeker ve diğer bileşenler. Şeker içermeyenlerde de tatlandırıcılar.
Sorun kafein olsa dediğiniz gibi kafein hapı aldığınızda rahatsızlanmanız lazım. Veya ben hemen hemen her gün kahve içiyorum benim rahatsızlanmam lazım.
Doz da önemli tabi. Kimse 250ml enerji içeceğinden kolay kolay ölmez.

Bu durumu merak edip araştırmıştım. Bünyenin gösterdiği reaksiyonlarla ilgili bir durum bu. Bazı insanlarda kafeine bağlı olan çarpıntı durumu anormal oluyor. Normalde çarpıntı türüne göre değişse de öldüren bir durum değil. Ama kafein hassasiyeti olan insanlar içtiği zaman çarpıntı riskli boyutlara ulaşıyor. Bir diğer durum da kalp ilacı ya da alkol/kafein ile etkileşime giren ilaçların beraber kullanımında ortaya çıkıyormuş. Aşırı tansiyon düşüklüğü yaratıp bunun da ölüme sebebiyet verebileceği belirtiliyor internette. Ya da alkol ile enerji içeceğini karıştırmak gibi aptalca fikirler yaratan insanlar da bu tarz durumları yaşayabiliyor.

İnsanlar;

Arı sokuyor anaflaktik şok geçirebiliyor. Bilmedikleri arı sokmasına alerjileri olduğu.

Doktor hasta bir insana antibiyotik yazıyor, adam ilk hapı alıyor, küt yine bir şok. Yıllardır kullandığı amoksisilin bir anda alerji yapabiliyor.

Kafein + tatlandırıcı sizde bir şey yapma yapmaz sonra bir çarpıntı; üstüne troponin T ve CK Em artışı ile....

Her an her şey olabilir genç arkadaşım...
Kafein töleransımızı nasıl ölçeriz ki? Bir ara 3 tane (total 600mg) kafein hapını aynı anda içmiştim ve ellerimin uyuşması dışında pek bir şey olmadı. Uzun süre her gün en az 200 300mg kafein kullanıyordum bir şey olmuyordu. Bir gün 5-6 bardaklık kahveyi tek bir bardakta içtiğimde uzun süre kalp çarpıntısı yaşadım ve hastahaneye gittim bunun yüzünden. Bu sınırlar hep değişken mi? O halde neden internette ölümcül doz 10gr diye yazıyor?