Hayatta yargılamam, bu yaşıma kadar kim ne kullanmış hiç yargılamadım. Kim ne alıyorsa alsın, kim ne yapıyorsa yapsın. 10 bin TL'lik Telefonda'da Reels kaydırıyorsun, 20 bin TL'de de kaydırıyorsun. Hava atmanın anlamı yok. Elimdeki telefon 25.000 TL her işimi görüyor mu görüyor.

Elindeki telefonu statü göstergesi sanan ve zenginliği marka logosunda arayan zihnen fakirdir benim düşünceme göre.

İnsanları kullandıkları teknolojik ürünler üzerinden değerlendirmek sağlıklı bir yaklaşım değil. En basiti bugün iphone dediğin telefon yoksulu, orta hallisi, zengini, genci, yaşlısı her kesimden milyonlarca insanın elinde olan cihazlar.

Haddini bilen kişilere bir şey demem ama saygısız, ukala kişileri kınarım.
Konuya gelecek olursak, kimsenin maddi durumunu bilemezsin; cebinde iPhone 17 Pro Max olup Tofaş'a binen insanlar da var. Diğer tarafta Porsche'ye binip daha mütevazi telefon kullanan da tamamen bakış açısından ibaret olduğunu düşünüyorum.

20.000 TL'ye aldıysa ya işini görüyordur ya da parası yoktur. 100.000 TL'ye alıyorsa ya ömürlük olsun istiyordur ya da gösteriş yapsın istiyordur ama iyi tarafından bakmak lazım.