Mesela, din, millet, ırk, cinsiyet, cinsel yönelim fark etmeden insanları kabul etmeli miyiz? Ve bazı insanları oldukları gibi kabul etmemek etik mi?
Detaylar
Kim cevapladı?Boşlukta Düşünen Adam
Yetkin
Etmek önemli değil, zorunda olduğun bir şey. Kimseye karışamazsın. Ama cinsel yönelimi farklı olan insanlara karşı her zaman ön yargılı olmuşumdur. Etik olmayabilir, pek umurumda değil. Sosyal hayatta her şeyi kuralına göre yaşamak pek mümkün değil. En azından benim için.
miraçov
Üstün
Kimseyi düzeltmekle uğraşmamak lazım. Baktın sana göre değil nextle.
- Makaleler
- 23
Bana kalırsa saygı duyduğun sürece sorun yok. Kimseyi sevmek sorunda değilsin.
Mesela ben neredeyse her türlü insanı kabul ederim. Ancak şunları etmem. Kürtler, İsrailliler, Yahudiler, translar.Etmek önemli değil, zorunda olduğun bir şey. Kimseye karışamazsın. Ama cinsel yönelimi farklı olan insanlara karşı her zaman ön yargılı olmuşumdur. Etik olmayabilir, pek umurumda değil. Sosyal hayatta her şeyi kuralına göre yaşamak pek mümkün değil. En azından benim için.
Herkesi olduğu gibi kabul etmenin zırvalıktan ibaret olduğunu düşünüyorum. Gerektiği durumda gerektiği kişiyi kabul etmemek, hatta topluma bile geri sokmamak gerekir.
Boşlukta Düşünen Adam
Yetkin
Benim alanımı, hayatımı işgal etmedikçe herkesi olduğu gibi kabul ederim. Ancak ucu bana dokunacaksa, işte o zaman müdahale ederim. Herkese karışmakta yorucudur.Herkesi olduğu gibi kabul etmenin zırvalıktan ibaret olduğunu düşünüyorum.
Tanrı mıyız ki her şeyi kabullenebilecek kadar geniş bir anlayışa sahip olalım yahu.
Benim alanımı, hayatımı işgal etmedikçe herkesi olduğu gibi kabul ederim. Ancak ucu bana dokunacaksa, işte o zaman müdahale ederim. Herkese karışmakta yorucudur.
Topluluğu bozanlar, sizin alanınıza ve hayatınıza da bir müddet sonra kast eder. Ucu size dokunana kadar sessiz kalırsanız günü gelince sizin adına ses çıkaracak kimseyi bulamazsınız.
Son düzenleme: