RamKokusuSeven 8

Uzman
Yer
Rockstar Games GTA VI çıkar
Selamlar, bugün insanların vibe coding hakkında korkularını konuşacağız ve içinizde korkusu olan varsa yenmeye çalışacağım. Ben de bir uygulama geliştiriyorum fakat vibe coding ile yapıyorum, bu benim yazılım bilmediğim anlamına mı geliyor? Hayır, ileri seviye Python biliyorum ve uygulamam Flutter tabanı kullanan, dili Python olan Flet kullanıyorum. Fakat benim yapacağım bir uygulama ile hiç kodlama bilmeyen biri ile aynı olmaz. Yapay zeka yanlışlıkla bir yeri siler ve siz bunu bilmezseniz, uygulamada bir yer çöpe gider ve yapay zekaya geri koy derseniz, daha da bozabilir bu yüzden yazılım öğrenmekte fayda var. Vibe coding yapanların diğer en büyük korkusu, insanlar beni yargılar korkusu. Bakın, insanlar artık bu uygulamayı insan mı yaptı, yapay zeka mı yaptı diye bakmıyor; sadece problem çözdü mü, çözmedi mi ona bakıyorlar. Aklınızda başka soru işaretleri kaldı mı?

Sıfır kod bilgisi ile çalıştığım iş yerine B2B yaptım. İçerisinde birçok script var ve hatasız çalışıyor. Soranlara da yapay zeka ile yaptım diyorum; gülüp alay edeni oluyor, tebrik edeni oluyor. Alay edip üstten bakanlara "Daha iyisini siz yapın" diyorum, geçiyorum. Tanıdığım çok çok iyi yazılımcı dostlarıma test ettirdim, güvenlik açıklarını bulmalarını istedim ve hepsinin onayından geçti. Yaptığım B2B platformu üzerinden yaklaşık 2 ay içerisinde ekstra hiç hesapta yokken 500 bin euro civarında satış gerçekleştirdim. Satıştan primimi de aldım. Hem de senelerdir satılmayan ürünleri sattım. Günün sonunda işe yaradı mı, yaradı. Gülüp makara yapanlar da şimdi aynısından istiyorlar. Hikayem bu kadar, umarım birilerinin korkularını yenmesine yardımcı olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıfır kod bilgisi ile çalıştığım iş yerine B2B yaptım. İçerisinde birçok script var ve hatasız çalışıyor. Soranlara da yapay zeka ile yaptım diyorum; gülüp alay edeni oluyor, tebrik edeni oluyor. Alay edip üstten bakanlara "Daha iyisini siz yapın" diyorum, geçiyorum. Tanıdığım çok çok iyi yazılımcı dostlarıma test ettirdim, güvenlik açıklarını bulmalarını istedim ve hepsinin onayından geçti. Yaptığım B2B platformu üzerinden yaklaşık 2 ay içerisinde ekstra hiç hesapta yokken 500 bin euro civarında satış gerçekleştirdim. Satıştan primimi de aldım. Hem de senelerdir satılmayan ürünleri sattım. Günün sonunda işe yaradı mı, yaradı. Gülüp makara yapanlar da şimdi aynısından istiyorlar. Hikayem bu kadar, umarım birilerinin korkularını yenmesine yardımcı olurum.
Benimde hedefim bu hocam. İnsanlar yapamıyor ve saçma şekilde konuşuyor. Mesela benim hedefim aktif geliştridiğim uygulamadan başlangıçta 200-300 bin dolar kazanmak devamında 1 milyon dolar kazanmak. Umarım daha başarılı olursunuz.

Ben lisans öğrencisi olmama rağmen (niş bir konu üzerinde) Claude ile doktora düzeyinde yapay zeka yazdım ve bunu da Q1 düzey dergide yayınlamayı planlıyorum (Hala üzerinde çalışıyorum). Arkadaşlarım benim bir şey bilmediğimi, "ben de yazarım oğlum ne var la onda" diyorlar ama işin içinde olmadıkları için sesleri "havlama"dan başka bir şey olarak gelmiyor kulağıma.
Bilmeyen biri zaten böyle şeyler yapamaz ki. Altyapısını biliyoruz ki yazdırıyoruz, "kolaysa gel sen yap" derler adama.
İnsanlar konuşur ama bir halt bildikleri yoktur.

Ben lisans öğrencisi olmama rağmen (niş bir konu üzerinde) Claude ile doktora düzeyinde yapay zeka yazdım ve bunu da Q1 düzey dergide yayınlamayı planlıyorum (Hala üzerinde çalışıyorum). Arkadaşlarım benim bir şey bilmediğimi, "ben de yazarım oğlum ne var la onda" diyorlar ama işin içinde olmadıkları için sesleri "havlama"dan başka bir şey olarak gelmiyor kulağıma.
Bilmeyen biri zaten böyle şeyler yapamaz ki. Altyapısını biliyoruz ki yazdırıyoruz, "kolaysa gel sen yap" derler adama.
İnsanlar konuşur ama bir halt bildikleri yoktur.
Banada aynı sözleri diyorlar. Umarım başarılı olursunuz.

Banada aynı sözleri diyorlar. Umarım başarılı olursunuz.
Kendi alanımda yapabileceğim neredeyse en üst düzey işi yaptım, sen ne kadar başarılı olursan ol bu topraklarda elbet biri seni karalar. Keşke Finlandiya'da doğsaydım, onlarla aynı cehenneme gidecek olmak çok zoruma gidiyor.